Abone Ol

Ünlü spiker Ceren Akdağ restoran açtı! Jerry's nerede?

Ekranların güzel yüzlerinden Ceren Akdağ, televizyon kariyerine devam ederken farklı bir kulvara da geçti. Nişantaşı'nda Jerry's adında bir mekan açan güzel spiker, neden mutfağa girdiğini Medyafaresi.com'a anlattı...

Ünlü spiker Ceren Akdağ restoran açtı! Jerry's nerede?

İşte Ceren Akdağ'ın ağzından yeni mekanı Jerry's ve hikayesi...

Jerry's Mart ayında açıldı...

Siyasetten, felsefeye, kültür sanattan, spora kendi programlarımı hazırladım ve sundum yıllardır ama Bilkent'te siyaset okurken bile arada hep şefliğini yaptığım bir mekanım olduğu hayalini kurardım.

En son TRT'ye yaptığım program mekanın ilham kaynağı oldu. "Elçiye Zeval Olmaz" programında yabancı büyükelçilerin residanslarına gidip onların hayatlarını ülkelerinin kültürlerini, geleneklerini konuşup, evlerinde aile hayatlarını ekrana taşıdım.

Ünlü spiker Ceren Akdağ restoran açtı! Jerry's nerede? - Resim: 1

Ve programın ikinci kısmında mutfağa geçtik ve elçiler bana kendi yöresel, geleneksel yemeklerini hazırladılar, yapılışlarını gösterdiler. Dünyanın bir çok ülkesinden farklı farklı yemeklerin yapılışlarını öğrendim.

Ünlü spiker Ceren Akdağ restoran açtı! Jerry's nerede? - Resim: 2

Bu noktada elimde tarifler ve değişik pişirme yöntemleri oluştu. Evde arkadaşlarıma yaptığım yemekleri profesyonel yapmak istedim. Yani mutfakta, Jerry'sde herşeyi kendim hazırladım. Ekranda konuklarımı ağırlıyorum

Nişantaşı'nda da aynı şekilde misafirlerimizi ağırlıyoruz.

Ünlü spiker Ceren Akdağ restoran açtı! Jerry's nerede? - Resim: 3

Ortağım Emir Gözüsulu da televizyonların reklam satış tarafındaydı. Beraber bu yolda yürümek istedik ve ortak olduk. Ve her noktasını mekanın istediğimiz şekilde yapıp, her şeyi kendimiz hazırladık.

Ünlü spiker Ceren Akdağ restoran açtı! Jerry's nerede? - Resim: 4

Dekorasyonda “B2rn Mimarlık”tan Berrin Yıldız ve Zerrin Güngenci ile çalıştık. Hayal ettiklerimiz mekanda buluşturdu. Sokaktan sahiplendiğim İngiliz Setter köpeğim Julia benim ve mekanın uğuru. Ve Onun mekanda gözükmesini istiyorduk ve mimarlarımız tüm duvarı onun muhteşem grafitisiyle renklendirdi. Ömeria ve Checksparrow adlı graffiti sanatçıları ile çalışıldı. Mekanda iştah açıcı sarı ve griyi baskın kullanmak istedik. Banko ve bar tezgahları masif meşe dokulu ahşap. Mekan küçük olmasından dolayı her noktası kullanılmak üzere dizayn ettik. Zeminler antrasit gri bordür ile çerçevelendirip, kare seramik ile desen verilerek Nişantaşı’nda eski Beyoğlu havası göstermek istedik.

Mutfakfakta profesyonel olmak adına mutfak koçu, şef Recep Aydoğan’dan ders aldık. Altı aylık şeflik eğitimi ardından, büyükelçilerden öğrendiğim tariflere kendi yorumlarımızı kattık.

Ünlü spiker Ceren Akdağ restoran açtı! Jerry's nerede? - Resim: 5

Her tarifi günlük hazırlamak çıkış noktası olduğundan, istediğimiz tada gelmesi için günlerce aynı sos üzerinde çalıştığımız oldu. Mesela Meksika tarifi Ranchero; domatesli, meksika fasulyesinin özel hazırladığımz sosla karışımı. Kolombiya tarifi de yine farklılığıyla tercih edilenlerden.

Tüm sosları hot dog üzerine koyarken her lezzet için farklı sunum çalıştık. Farklı, daha önce yemediğiniz tatları hazırlarken de klasik Goralıyı (Amerikan salatalı hot dog) unutmadık. Ama yine onun da içine farklı lezzetler ekledik. Bu arada Jerry’s, her ne kadar hot doglarıyla ön plana çıksa da omletler (İspanyol, otlu, peynirli), sandviçler (roastbeefli, avokadolu, beyaz peynirli) ve ev yapımı limonatalar da ilgi görüyor.

Yani Jerry's ile aynı sokakta nişantaşı'nda yaşamanın avantajını kullandığım için bölgede ne yoksa Jerry’s de yer verdik. Bu arada ekmekler de önem taşıyor. Günlük gelen ekmekler fırına bizim istediğimiz reçetlerle çalıştırılıyor.

Kahvelerimiz ise yine butik bir kahveciden özel çekirdeklerden haftalık olarak geliyor. Ve hayvan dostu olduğunu ısrarla belirtmek istediğim mekanda, aylık kahve cirolarının %10 ile sokak hayvanlarına mama alıyoruz. Pati Food sitesinden Türkiye’nin her hangi bir yerinde sokaktaki hayvanları besleyen ve tek başına yetemeyenlere mamaları gönderiyoruz. Hayvanseverleri, köpekleriyle mekanlara girmeyi özleyenleri de bekliyoruz.

Bu arada tabii ki ekrandan vaz geçmiyorum. Sadece son bir kaç aydır öncelik göz bebeğimiz Jerry'sdeydi. Şimdi yeni projeleri ekrana hazırlıyoruz. Yine tv'de de fark yaratacağız :))

Jerry's Hot Dog

Adres: Teşvikiye, Güzelbahçe Sk. No:23, 34365 Şişli/İstanbul
Telefon: (0212) 225 2561