Abone Ol

Ünlü kadın voleybolcuya fotoğrafla şantaj

Ayrıldığı sevgilisi voleybolcu G.A.'nın twitterını hackleyip fotoğraflarını paylaştığı öne sürülen Halit G. hakim karşısına çıktı. Halit G. "Twitter hesabına girip fotoğrafları görünce kaldırdım" diye kendini savundu.

Ünlü kadın voleybolcuya fotoğrafla şantaj

TÜRKİYE’nin ünlü kulüplerinden birinde voleybol oynayan 22 yaşındaki G.A., özel bir okulda basketbol antrenörlüğü yapan Halit G. ile 3 yıldır birlikteydi. Halit G. kendisinden ayrılan G.A.’nın Twitter hesabını ele geçirerek fotoğraflarını paylaştı ve tehdit etti.

G.A.’nın şikâyeti üzerine, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Halit G.’ye “şantaj, hakaret, bilişim sistemindeki verileri bozma ve yok etme” suçlarından 9.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. G.A. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunduğu şikâyet dilekçesinde, Halit G.’nin Twitter’a yüklediği fotoğrafları ve mesajlarını da delil olarak sundu.

‘YÜKLEMEDİM KALDIRDIM’

İfade veren Halit G., “Bir gün onun hesabına girdiğimde müstehcen fotoğrafını gördüm ve hemen kaldırdım. Bu fotoğrafın Twitter sayfasına nasıl yüklendiğini bilmiyorum. Bu olaydan sonra hesaba girerek şifresini değiştirdim. Telefonundaki mesajları ise ben yazdım.

Benimle birlikteyken başkasıyla görüşmesi ve yalanlarını ortaya çıkarmak amacıyla bu mesajları yazdım. Bende müştekinin müstehcen fotoğrafı yoktur” dedi.