Abone Ol

Üniversiteden ilk atılan türbanlı öğretim üyesi, hangi ünlü gazetecinin eşi çıktı?

MEDYAFARESİ ÖZEL-- Bugünlerin çok ünlü ve etkili gazetecisi de türban mağduru çıktı. Peki çok tanınmış gazeteci kim? Türbanlı eşi hangi üniversiteden ayrılmak zorunda kaldı?

Üniversiteden ilk atılan türbanlı öğretim üyesi, hangi ünlü gazetecinin...

SKYTÜRK'te çarşamba akşamı saat 22.00'de yayınlanan Aydın Candabakoğlu ile Derin Medya programında ünlü yazar Fehmi Koru Derin Portre'ye konu edildi

Daha doğrusu eşi Nebahat Hanım mağdur… Ege Üniversitesi'nde kimya doktoru olan eşi Nebahat (Karagülle) başörtüsü yüzünden üniversiteden ilk atılan öğretim üyesiymiş.

Nebahat Hanım'a MIT (Massachusetts Institute of Technology)'den araştırmalar yapmak üzere bir davet gelmesi ile Koru çiftinin Amerika serüveni başlar. Fehmi Bey de aynı üniversitenin Uluslararası Araştırmalar Merkezi'nde araştırmacı olarak çalışır. Bu arada Amerika'nın en önemli üniversitelerinden Harvard'a, üçyüz kişinin arasından kazanan 4 kişiden biri olarak girer.

Derin Medya'da aslında şimdiye kadar içe kapalı yaşayan Fehmi Koru'nun son dönemlerde Etiler-Ulus-Ortaköy'deki mekanlara açılması ve son FB-GS derbisini locadan izlemesi de hatırlatılarak "AKP'nin ideologu ve Cumhurbaşkanı'nı arkadaşı olarak müthiş bir değişim gösteriyor" denildi. Bülent Şirin-Taha Kıvanç müstear isimleriyle de yazan Koru'nun TMSF ve AKP'ye yakın bütün gazete ve televizyolarda köşe ve program bulmasına dikkat çekildi.

Medyafaresi