Abone Ol

UNICEF: Son 4 günde 34 Filistinli, 2 İsrailli Çocuk Hayatını Kaybetti

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun yaptığı açıklamaya göre, son 4 günde 34 Filistinli, 2 İsrailli çocuk hayatını kaybetti.

UNICEF: Son 4 günde 34 Filistinli, 2 İsrailli Çocuk Hayatını Kaybetti

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) Orta Doğu ve Kuzey Afrika Sözcüsü Juliette Touma, Sputnik'e yaptığı açıklamada, son 4 günde Gazze Şeridi'nde 34 çocuğun ve İsrail kentlerindeki şiddet olaylarında da 2 İsrailli çocuğun hayatını kaybettiği bilgisini verdi.

Touma, "UNICEF'in edindiği bilgilere göre, Gazze Şeridi'nde 10 Mayıs'tan bu yana 34 çocuk öldürüldü. Yani, yalnızca son 4 günde öldürülen 34 Filistinli çocuk var ve bu çok büyük bir sayı. İsrail'de de ölen 2 çocuk var" ifadelerini kullandı.

Filistin Başbakanı Iştiyye, BM'den İsrail'in saldırılarını durdurması için harekete geçmesini istedi

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, Birleşmiş Milletler'i (BM) İsrail'in Gazze Şeridi, Batı Şeria ve Kudüs'te devam eden saldırılarını derhal durdurması için ivedilikle harekete geçmeye çağırdı.

Iştiyye, Filistin resmi ajansı WAFA'de yer alan açıklamasında, 'Batı Şeria'da işgal güçleri tarafından işlenen kanlı katliamların yanı sıra yerleşimcilerin 1948 topraklarında Filistin halkı aleyhinde gerçekleştirdiği ırkçı saldırıları' kınadı.

Filistin Başbakanı, Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın talimatı doğrultusunda bu suçların Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne taşınacağını belirtti.

BM'den İsrail'in Gazze Şeridi, Batı Şeria ve Kudüs'te devam eden saldırılarını derhal durdurması için ivedilikle harekete geçmesini isteyen Iştiyye, Orta Doğu Dörtlüsü'ne (Rusya, ABD, BM ve Avrupa Birliği) de işgalin sona ermesi ve başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulması sonucuna ulaştıracak ciddi bir siyasi yolun açılması çağrısında bulundu.