Abone Ol

Ülkenin başına Mevlüt Çavuşoğlu geçsin mi anketinde şok sonuçlar

Rusya'nın önde gelen haber radyosu Eho Moskvı (Moskova'nın Yankısı), dinleyicileri arasında Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu ile ilgili ilginç bir oylama yaptı.

Ülkenin başına Mevlüt Çavuşoğlu geçsin mi anketinde şok sonuçlar

Radyonun internet sitesinde düzenlenen oylamada "Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu gibi birisinin Rusya'nın başına geçmesini ister misiniz" sorusu yöneltildi.

2 bin 824 kişinin katıldığı oylamada dinleyicilerden 997'i (yüzde 35) evet, bin 503'i (yüzde 53) hayır ve 324'i (yüzde 11) çekimser oy kullandı. Bir kişi oylamayla ilgili olarak, "Bugün bir Türk'ün Rusya'nın başına geçmesi için mi Türkiye'yle o kadar çok savaştık" tepkisini gösterdi.

Medya Günlüğü’nden Fuad Safarov’un haberine göre geçen aylarda Rus devlet televizyonu Rossiya’nın Kremlin özel muhabiri Pavel Zarubin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çavuşoğlu arasında yaşanan ilginç diyaloğun videosunu yayınlamıştı.

Videoda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşmelere biraz geç kaldığı ve Çavuşoğlu’nun içeriye daha önce girerek, Rus heyetini Rusça “Dobrıy den” (iyi günler) diye selamladığı görülüyor.

Çavuşoğlu, gülümseyerek tekrar Rusça, “Vse normalno?” (her şey yolunda mı?) diye sorunca Putin gülerek, “Molodets!” (Aferin) sözleriyle, Türk Dışişleri Bakanı’nın Rusçasını takdir ediyor. Putin, “Otliçno!” (mükemmel) diye gülümseyerek yanıt veriyor.

Çavuşoğlu, Akdeniz Üniversitesinde(AÜ) yapılan bir toplantıda Putin ile şakalaşacak düzeyde Rusça konuştuğunu söylemişti.