Abone Ol

Uğur Akkuş Kuveytlileri 20 Milyon Dolar Dolandırdı, Nihat Özdemir Borcu Temizledi

Habertürk yazarı Yasemin Güneri, kaleme aldığı son yazısında, eşi Ebru Şallı ile birlikte başta Amerika olmak üzere dünyanın dört bir tarafını gezip tatil yapan Uğur Akkuş hakkında dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Uğur Akkuş Kuveytlileri 20 Milyon Dolar Dolandırdı, Nihat Özdemir Borcu Temizledi

Habertürk yazarı Yasemin Güneri, Uğur Akkuş’un, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bir çok bakanla çekindiği fotoğrafları kullanarak Kuveyt Emiri’nin yakın akrabalarının başında olduğu Kuveyt Öksüzler Vakfı’nı 20 milyon dolar dolandırdığını iddia etti.

Yasemin Güneri, iki ülke arasının bozulmasına neden olan bu olayın, Nihat Özdemir’in 20 milyon doları Kuveytlilere kendi cebinden ödemesiyle tatlıya bağlandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bir çok bakanla çekindiği fotoğrafları kullanarak Kuveyt Emiri’nin yakın akrabalarının başında olduğu Kuveyt Öksüzler Vakfı’nı 20 milyon dolar dolandıran Uğur Akkuş’un kendisi hakkında bulunduğu suç duyurusu ile ilgili ‘takipsizlik’ kararı verildiğini dile getiren Yasemin Güneri, konu ile alakalı yeni detayları paylaştı.

“Kuveyt Emiri’nin bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şikayet ettiği Uğur Akkuş’un dolandırdığı 20 milyon doların tahsilatı için açılan davalar halen devam ediyor” diyen Yasemin Güneri, Kuveyt'te çok sayıda yatırımı bulanan eski Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’in 20 milyon doları Kuveytlilere ödediğini yazdı.

“Kuveyt ile Türkiye arasındaki ilişkilerin bozulmasına neden olan dolandırıcılık işinde yargılamanın sonuçlanmasını beklemeden, dosyalar kapanmadan borcu ödeyerek Türkiye ile Kuveyt’in ilişkilerinin düzelmesini sağladı.

Borç ödendikten sonra Kuveyt ile ilişkiler düzeldi” detayını paylaşan Yasemin Güneri, “Yargılama sonunda Uğur Akkuş’un dolandırdığı 20 milyon dolar tahsil edilirse, Kuveyt parayı Nihat Özdemir’e iade edecek.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bir çok bakanla çekindiği fotoğrafları kullanarak Kuveyt Emiri’nin yakın akrabalarının başında olduğu Kuveyt Öksüzler Vakfı’nı 20 milyon dolar dolandıran Uğur Akkuş, geçtiğimiz şubat ayında hakkında başlatılan haciz işlemlerini kaleme aldığım için benim hakkımda suç duyurusunda bulunmuştu.

Suç duyurusuna dair “takipsizlik” kararı verildi.

Kuveyt nezdinde ülkenin itibarını zedeleyen ve dolandırdığı 20 milyon dolar nedeniyle konunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kadar iletilmesine neden olan Uğur Akkuş’un neden olduğu sorun çözüldü.

Kuveyt Emiri’nin bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şikayet ettiği Uğur Akkuş’un dolandırdığı 20 milyon doların tahsilatı için açılan davalar halen devam ediyor.

Davalar devam ederken, Kuveyt'te çok sayıda yatırımı bulanan eski Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, 20 milyon doları Kuveytlilere ödedi.

Kuveyt ile Türkiye arasındaki ilişkilerin bozulmasına neden olan dolandırıcılık işinde yargılamanın sonuçlanmasını beklemeden, dosyalar kapanmadan borcu ödeyerek Türkiye ile Kuveyt’in ilişkilerinin düzelmesini sağladı. Borç ödendikten sonra Kuveyt ile ilişkiler düzeldi.

Yargılama sonunda Uğur Akkuş’un dolandırdığı 20 milyon dolar tahsil edilirse, Kuveyt parayı Nihat Özdemir’e iade edecek.

Uğur Akkuş hakkında Kuveytli iş adamını dolandırdığı iddiasıyla açılan davaların yanı sıra eski eşi Gonca Derin’in açtığı davalar da devam ediyor.

Eşine şiddet uyguladığı iddiasıyla aldığı hapis cezasını açık cezaevinde geçirmesine karar verilen Uğur Akkuş’un, salgın nedeniyle cezaevine de girmekten kurtulduğu öğrenildi.

Eşi Ebru Şallı ile birlikte başta Amerika olmak üzere dünyanın dört bir tarafını gezip tatil yapan Uğur Akkuş’tan dolandırdığı iddia edilen 20 milyon doların tahsil edilip edilemeyeceği merak konusu oldu.

KAYNAK: Habertürk

Kadir Kurtay Kadir Kurtay