Abone Ol

Üçüncü İttifak Olabilir Sözlerine CHP'den Yanıt Geldi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun, CHP'li Özgür Özel, "Bu konuda son derece rahatız. Bu da AK Parti ve küçük ortağına dert olsun"

Üçüncü İttifak Olabilir Sözlerine CHP'den Yanıt Geldi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun, seçimler için "Üçüncü bir ittifak olabilir" şeklindeki açıklamasını değerlendirdi. Özel, "AK Parti kendi kazdığı kuyuya düşecektir" dedi.

Özel, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Yargıtay'ın, Man Adası davaları hakkındaki kararına değindi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dile getirdiği Man Adası iddialarının ispat edilmesi halinde siyaseti bırakacağını söylediğini anlatan Özel, Yargıtay kararının ve gerekçesinde yer alan MASAK raporunun, Kılıçdaroğlu'nun iddialarının gerçeği yansıttığını ortaya koyduğunu ifade etti.

"1 MAYIS PAZAR GÜNÜ SEÇİMLERİN YAPILMASINI BEKLİYORUZ"

Erdoğan'ın, herhangi bir sebeple görevinden ayrılması durumunda Anayasa'ya göre 45 gün içinde cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılması gerektiğini belirten Özel, "1 Mayıs Pazar günü cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılmasını ve Erdoğan'ın tekrar aday olmamasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yargıtay kararındaki bazı ifadeleri okuyan Özel, kararda yer verilen MASAK raporunda, banka hesapları arasındaki aktarımların doğrulandığını söyledi. Özel, "Recep Tayyip Erdoğan sözünü tutsun, 'İstifa ederim, siyaseti bırakırım.' demişti. Man Adası belgeleri Ağrı Dağı kadar gerçek. Bu artık MASAK raporuyla ispatlanmış, Yargıtay kararıyla kayda geçirilmiştir" değerlendirmesini yaptı.

KARAMOLLAOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Özel, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun, seçimler için "Üçüncü bir ittifak olabilir" şeklinde açıklamada bulunduğu anımsatılarak değerlendirmesinin sorulması üzerine, "AK Parti kendi kazdığı kuyuya düşecektir" dedi.

Siyasette Cumhur İttifakı'nın birtakım hesaplarına karşı son derece yaratıcı, etkili ve vatandaşın oyunu Meclis'e daha iyi taşıyacak formüller olabileceğini düşündüklerini anlatan Özel, "Bu konuda son derece rahatız. Bu da AK Parti ve küçük ortağına dert olsun" ifadelerini kullandı.