Abone Ol

Twitter'ın açığını bulup ünlüleri hacklediler: Elon Musk, Bill Gates..

Hackerlar geçtiğimiz günlerde çıkan bazı 3. parti uygulama ve Twitter Core bazlı açık ortaya çıkmıştı. Hackerlar tarafından bu açıklar kullanılarak bazı kurumsal firmaların ve ünlülerin Twitter hesapları hacklendi.

Twitter'ın açığını bulup ünlüleri hacklediler: Elon Musk, Bill Gates..

Shiftdelete.net'in haberine göre, bazı 3. parti uygulamalarda ve Twitter Core sisteminde açık keşfedilmişti. 15 Temmuz gecesi bu açıklardan yararlanan kötü niyetli kullanıcılar bazı ünlülerin ve kurumsal firmaların resmi hesaplarını hackleyerek Twit attı.

Hacklenen hesaplardan BTC cüzdan adresi paylaşan hackerlar, kullanıcılardan bu hesaplara para göndermesini istedi. Elon Musk, Apple Binance, CoinDesk ve KuCoin gibi bilinen hesaplardan atılan Twitler sayesinde bazı kullanıcıları dolandırmayı başaran hackerlar eylemlerine devam ediyor.

Bazı kullanıcıların verilen BTC hesaplarına para göndermesi dikkat çekti. Twitter ekibi ve mağdurlar tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmazken bazı kullanıcılar uyarı niteliğinde açıklamalar yaptı.

Hackerlar Elon Musk’ın Twitter hesabını aktif olarak kullanmaya devam ediyor. Kötü niyetli kullanıcılar geçtiğimiz sene Elon Musk’ın hesabını taklit ederek benzer şekilde birçok kişiyi dolandırmıştı. Bu olaydan sonra saldırının aynı kişiler tarafından yapılmış olabileceği düşünülüyor. Musk, genellikle Twitlerini iPhone ile atarken hackleyen ekibin Web uygulaması üzerinden Twit atması dikkat çekti.

Bill Gates’in Twitter hesabının hacklendiği de iddia ediliyor. Twitter ekibinin bu konuda ne zaman ve nasıl önlem alacağı henüz bilinmiyor. (Shiftdelete)