Abone Ol

Twitch Fenomeni Jahrein Milletvekili Adayı Olacak

Twitch platformunda 1.5 milyon takipçiye sahip olan Jahrein (Ahmet Sonuç) canlı yayında milletvekili adayı olacağını açıkladı. 2023 yılında seçimlere katılacağını söyleyen fenomen yayıncı, hangi partiden aday olacağı konusunda da ilk detayları verdi.

Twitch Fenomeni Jahrein Milletvekili Adayı Olacak

Dün gece yaptığı canlı yayında büyük ses getiren Jahrein sosyal medyanın en çok konuşulan isimleri arasına girdi. Geçmişteki yayınlarında da siyasi mesajları ve politik duruşu ile lafını esirgemeyen Twitch fenomeni, milletvekili adaylığı ile herkesi şaşırttı.

Jahrein: “İnşallah bu seçimde adaylığımı koyacağım”

Politik yorumları ve eğlenceli yayınlarıyla milyonlarca insana hitap etmeyi başaran Jahrein herhangi bir partiye katılmayacağını söyledi. 2023 seçimlerinde bağımsız adaylığını koyacak yayıncı, “Oy verin vermeyin, size kalmış,” diyerek takipçileriyle düşüncelerini paylaştı.

Avrupa ülkelerinde genç insanların siyaset arenasında boy gösterdiğini işaret eden Twitch yayıncısı, artık dünyanın değiştiğini söyledi. Yaşı yüksek politikacıların gençleri anlamayacağını söyleyen fenomen, bu durumun ülkemizde zaman içerisinde düzelip yoluna gireceğini takipçileriyle paylaştı.

2023 seçimlerinde artık siyaset arenasına atılacağını belirten Ahmet Sonuç sosyal medyada çok ses getirecek duyurusunu şu cümleler ile yaptı:

“İnşallah bu seçimde adaylığımı koyacağım. Milletvekili olurum veya olmam. Benim için fark etmez. Benim amacım, aslen, şunu gösterebilmek… Türkiye’de bazı şeyler değişsin istiyorum. Politik arenada, siyasi arenada bazı şeyler değişsin istiyorum.”

Geçen sene de milletvekili adayı olacağını söylemişti

Jahrein geçtiğimiz yıl da buna benzer bir konu ile gündeme gelmiş, Twitter‘dan takipçilerine bağımsız milletvekili adayı olacağını esprili bir şekilde aktarmıştı. Vaatleri arasında TBMM yemekhanesinde satılan biftek ve çorbanın tadına bakıp hayranlarına rapor etmek, eşi kuaför randevusuna geç kaldığında emniyet şeridinde çakarları açıp giden makam aracında story atmak gibi absürt detaylar vardı. Fakat o dönem yapılan paylaşım işin şaka olduğunu açıkça gösteriyordu. Dün gece yaptığı duyuruda ise takipçileri Sonuç’u bu konuda oldukça ciddi buldu.

JAHREİN KİMDİR?

Ahmet Sonuç veya bilinen adıyla Jahrein, Türk internet ünlüsüdür. İnternet kariyerine YouTube ile başlayan Sonuç, daha sonra Twitch adlı internet sitesinde yayın yapmaya başlayarak ün kazandı. Sonuç genelde sohbet ve oyun alanında içerik üretmektedir.

İlkokul eğitimini Karabük'te aldı ve ortaokul eğitimi sırasında Antalya'ya taşındı. Liseyi Antalya Anadolu Lisesinde tamamladıktan sonra Leipzig Üniversitesi Moleküler Fizik ve Biyokimya bölümünü okumak için Almanya'ya taşındı. Almanya'da eğitim gördüğü yıllarda okumaktan çok oyun oynamaya vaktini ayıran Sonuç, önce Youtube üzerinden videolar çekerek sonraysa Twitch'te yayın yaparak internet kariyerine atıldı.

Üniversite eğitimi sonrasında Polonya'ya taşınan Sonuç G2A'da görev aldı. 2018 yılında gerçekleştirilen Oyun Yıldızları ödülünde en iyi yayıncı ödülünü kazandı. 5 Ekim 2019'da Selin Sonuç ile evlendi. Evlendikten sonra Türkiye'ye dönerek Antalya'ya yerleşti ve Spotify üzerinden Reddit Zone adlı podcast yayını yapmaya başladı.