Abone Ol

TV8,5 frekans bilgileri uydu ayarları nasıl yapılır?

TV8,5 frekans bilgileri ne? Acun Ilıcalı'nın yeni kanalı TV8,5 yayın hayatına başladı. Yeni kanal TV8,5 uydu frekans bilgileri ve ayarları nasıl yapılır

TV8,5 frekans bilgileri uydu ayarları nasıl yapılır?

Acun Ilıcalı'nın yeni kanalı TV8,5 yayın hayatına başladı. Peki TV8,5 frekans ayarları nasıl yapılır? TV8,5 uydu frekans bilgileri nedir? TV8,5ile ilgili son gelen bilgiler haberimizde...

TV8,5 FREKANS BİLGİLERİ
Uydu : Türksat 4A
Frekans : 12346
Symbol Oranı : 9600
FEC : 3/4
Polarizasyon : Horizontal (Yatay)

TV8,5 UYDU FREKANSI NASIL AYARLANIR?
Uydu frekansı nasıl ayarlanır diyorsanız işte 8 adımda yapmanız gerekenler;

1. Adım: Ana menüye girebilmek için; uzaktan kumandanızda 'MENÜ' veya 'SETUP' yazan düğmeye basınız.

2. Adım: Uydu alıcısı marka modeline göre; 'KANAL ARAMA' , 'MANUEL ARAMA' , 'KANAL EKLEME' , 'EL İLE ARAMA' gibi menülerden hangisi beliriyor ise YUKARI-AŞAĞI tuşlarını kullanarak ona gelip 'OK' e basınız.

3. Adım: Açılan pencerede yine uydu alıcısının marka modeline göre; 'TP FREKANSI' , 'ALIŞ FREKANSI' , 'FREKANS' , 'UYDU FREKANSI' seçeneklerinden biri belirecektir, YUKARI-AŞAĞI tuşlarını kullanarak o seçeneğin üstüne gelip kumandada bulunan rakam tuşlarını kullanarak frekans değerini girin.

4. Adım: Yine aynı ekranda 'SEMBOL ORANI' yada 'SYMBOL RATE' değeri olacaktır. YUKARI-AŞAĞI tuşlarını kullanarak o seçeneğin üstüne gelip kumandada bulunan rakam tuşlarını kullanarak 9600 girin..

5. Adım: Yine aynı ekranda bulunan ve 'POLARIZASYON' yada 'POL' şeklinde bir yazı olacaktır. YUKARI-AŞAĞI tuşlarını kullanarak o seçeneğin üstüne gelip sonra SAĞ-SOL ok tuşlarıyla 'H-Yatay' olacak şekilde değiştirin.

6. Adım: Yine aynı ekranda bulunan 'FEC' değerini değiştirmek için YUKARI-AŞAĞI tuşlarını kullanarak o seçeneğin üstüne gelip sonra SAĞ-SOL ok tuşlarıyla '5/6' seçilmelidir. Bazı uydu alıcılarında bu değerin girilebileceği bir alan bulunmamaktadır. Bu durumda bu değerin girilmesine gerek yoktur.

7. Adım: Son olarak 'OK' tuşuna basarak TV8,5 yeni Uydu parametrelerini kaydetmiş olacaksınız. Aramayı tamamlayabilmek için Uydu Alıcısı marka modeline göre değişen 'ARAMA BAŞLAT' yada 'TP ARA' seçeneğinin üstüne gelerek arama işlemi başlatmanız gerekmektedir.

8. Adım: Arama işlemi tamamlandıktan sonra Uydu Alıcısı yeni aranan kanalı kanal listesinin en sonuna kaydedecektir.

TV8,5 frekans bilgileri uydu ayarları nasıl yapılır? - Resim: 1

TV8,5 KANALI
Acun, yeni spor kanalının adını açıkladı: TV8,5 (sekiz buçuk). Türkiye ile Ukrayna arasında oynanan milli maç sırasında açıklanan yeni kanal TV8,5 ne zaman yayına başladı.

Acun’un yeni kanalı tv8,5 görücüye çıkıyor. Saran Medya ile ortak olarak yayın hayatına soktuğu yeni kanal tv8,5’ta Acun tarafından geçen sene satın alınan NBA maçları ile bu sene yayın haklarını satın aldığı 2018 Dünya Kupası Avrupa grup eleme maçlarını şifresiz olarak yayınlayacak.

internethaber