Abone Ol

Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş'ın o paylaşımı alay konusu oldu

Erdoğan'ın eski başdanışmanı ve Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş, Twitter hesabından ilginç bir mesaj paylaştı.

Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş'ın o paylaşımı alay konusu oldu

Odatv'nin haberine göre, Türkiye’de yoksulluk nedeniyle insanlar kendilerini yakarken, tepkiler AKP Grup toplantılarına kadar yükseldi.

Tam da bu tartışmaların ortasında Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş’ın, Twitter hesabından attığı tweet, sosyal medyada “duyarsızlıkla” suçlandı.

"İtalya’da «caffè» dediğiniz zaman önünüze zaten “espresso” gelir. Ve de “single” olarak gelir" diyen Göktaş, kahve siparişinin geldiği anın görüntüleriyle yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"«Espresso» deme gafletinizi «single» nitelemesiyle katmerleştirerek, yabancı bir turist olduğunuzu buralarda dünya alem herkese ilan etmenize yok. Yapmayın şunu!"

Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş'ın o paylaşımı alay konusu oldu - Resim: 1

Halbuki Göktaş’ın Vatikan’a gönderilme süreci tartışmalara yol açmıştı. Bir dönem Erdoğan’a en yakın isim olan Göktaş, Vatikan’ın üniversitesinde FETÖ projesi olan "dinler arası diyalog" alanında uzmanlaşmıştı.

“Lütfullah Göktaş” deyince akla "dinler arası diyalog" kavramının gelmesinin nedeni ise şöyle…

Marmara Üniversitesi’nde ilahiyat ve felsefe öğrenimi gören Göktaş, 1990'dan beri Roma'da yaşıyordu. Göktaş, Roma'da Vatikan'a bağlı yüksek öğrenim kurumlarından biri olan Papalık Gregorius Üniversitesi’nde dinler tarihi alanında master yaptı.

Lütfullah Göktaş Roma'da, Vatikan'da bulunduğu süre içerisinde Cemaat’in "dinler arası diyalog" çalışmalarında etkin oldu. Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde basın danışmanlığına gelmesi de, Cemaat’in AKP içindeki nüfuzunun daha da artması olarak yorumlanmıştı.

Çünkü Göktaş, Cemaat’in yayın organı Zaman gazetesinde de görev almıştı. Göktaş, 1987 yılında FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Zaman gazetesi yazarı Ali Bulaç'ın başında bulunduğu İstanbul ekibindeydi. (odatv)