Abone Ol

Türkiye’nin en popüler medya kuruluşu FOX Tv

Dünyanın en saygın eğitim kurumları arasında olan Oxford Üniversitesi'ne bağlı Reuters Enstitüsü'nün Türkiye dijital medya raporu açıklandı. Fox Tv Türkiye’nin en popüler yayın organı seçildi.

Türkiye’nin en popüler medya kuruluşu FOX Tv

Oxford Üniversitesi bünyesindeki Reuters Enstitüsü Türkiye Dijital Haber Raporu’nu yayımladı. Dr. Servet Yanatma imzasını taşıyan rapor Türkiye’de online medyaya ilişkin bugüne kadar yapılan en geniş araştırmalardan biri olarak kabul edilebilir.

2005 kişiyle yapılan anket çalışması sonucunda okurların haber tercihlerinin haritası çıkarıldı.

Türkiye’de en popüler 10 yayın organının sekizini televizyonlar oluştururken listeye sadece iki gazete girdi. Hürriyet Gazetesi Türkiye’nin en fazla takip edilen 5. yayın organı olurken Sözcü Gazetesi Türkiye’nin en fazla takip edilen 9. yayın organı oldu. Fox TV Türkiye’nin en popüler yayın organı seçildi.

Türkiye’nin en popüler medya kuruluşu FOX Tv - Resim: 1

Araştırma Türkiye’deki okur davranışları açısından da önemli ipuçlarına sahip. Türkiye’deki okurların yüzde 40’ı okudukları haberlerin doğruluğuna inandığını söylüyor. Okurların yüzde 38’i ise okudukları haberlerin doğru olduğuna inanmıyor.

YÜZDE 56 PAYLAŞIYOR YÜZDE 40 YORUM YAPIYOR

Türkiye’de okurların haberleri yakınsama oranı da oldukça yüksek. Okurların yüzde 56’sı internette okudukları bir haberi muhakkak paylaşıyor. Yüzde 40’ı ise haberler hakkında yorum yapıyor.
Araştırma sonuçlarına göre Türkiye’de internet ve sosyal medyada habere ulaşım yüzde 89’luk bir oran ile zirvede. Onu yüzde 77 ile televizyon, yüzde 47 ile gazete ve yüzde 36 ile radyolar izliyor.
Son iki yılda haberi önce internetten takip edenlerin oranı yüzde 32’den yüzde 39’a çıkmış durumda.

Araştırmadan kısa kısa…

Türkiye’nin en popüler medya organı: Fox TV
Okurların yüzde 21’i günde 10’dan fazla haber okuyor.
Okurların yüzde 41’i haberle aşırı ilgili
Dünya ortalaması yüzde 44 iken Türkiye’deki okurların yüzde 54’ü ‘haber okumak moralimi bozuyor’ diyor.
Okurların yüzde 47’si habere önce televizyondan ulaşıyor. Onu yüzde 39 ile internet izliyor.

Kaynak: Sözcü