Abone Ol

Türkiye Karşıtı Faşist Meloni İtalya'da Başbakan Oluyor

İtalya seçimlerinde sandıktan birinci parti çıkan aşırı sağcı İtalya’nın Kardeşleri lideri Giorgia Meloni, beklendiği gibi başbakan olması halinde ülkenin Mussolini’den sonraki ilk aşırı sağcı lideri olacak.

Türkiye Karşıtı Faşist Meloni İtalya'da Başbakan Oluyor

İtalya'da dün düzenlenen genel seçimde sandıktan birinci parti çıkan aşırı sağcı İtalya'nın Kardeşleri lideri Giorgia Meloni'nin ülkenin ilk kadın başbakanı olması bekleniyor. İtalya’nın Kardeşleri (FdI) ve parçası olduğu sağ ittifak, hem Senato hem de Temsilciler Meclisi’nde hükümet kuracak salt çoğunluk sayısını yakalayarak büyük zafer kazandı.

Neofaşist ve aşırı muhafazakar İtalya’nın Kardeşleri partisinin 45 yaşındaki lideri Meloni, uzun süredir başbakanlık koltuğuna en yakın isim olarak öne çıkıyordu. Eski Başbakan Silvio Berlusconi hükümetinde 2008-2011 yılları arasında Gençlik Bakanı olarak görev yapan Meloni, seçilmesi halinde ülkenin Mussolini'den sonraki ilk aşırı sağcı lideri olacak.

Meloni seçim zaferinden sonra üzerinde, “Teşekkürler İtalya” yazan bir dövizle sahneye çıktı.

Ülkede ve Avrupa genelinde “Faşizm İtalya'ya geri dönüyor” endişelerine yol açan Meloni, seçimlerde ilk sonuçların açıklanmasının ardından eleştirilere yanıt vererek “Tüm İtalya halkını temsil edeceğini” söyledi ve “İtalyanlar ülkenin aşırı sağcı bir hükümet tarafından yönetilmesini istedikleri yönünde net bir mesaj verdi. Teşekkürler İtalya” dedi.

NEOFAŞİST PARTİNİN HIZLI YÜKSELİŞİ

Gençlik yıllarında sağ partilerin gençlik örgütlerinde görev alan Meloni, 2006'daki genel seçimlerde milletvekili seçildi. 2012'de kurulan İtalya’nın Kardeşleri partisi, 2018’deki seçimde sadece yüzde 4 oy almıştı.