Abone Ol

Türkiye aşığı Liza Peskova: Türkiye annem, Rusya babam

ANTALYA'da tatil yapan Rusya'nın önemli siyasetçilerinden Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov'un kızı, 18 yaşındaki Liza Peskova, "Türkiye'yi çok seviyorum. Burasını evim gibi görüyorum" dedi.

Türkiye aşığı Liza Peskova: Türkiye annem, Rusya babam

Tatilini Kemer İlçesi'ndeki 5 yıldızlı bir otelde geçiren Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov'un kızı Liza Peskova, annesi ve erkek arkadaşıyla birlikte Antalya kent merkezine geldi.

LIZA PESKOVA FOTDĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Türkiye aşığı Liza Peskova: Türkiye annem, Rusya babam - Resim: 1

Bir dönercide et döner yiyen Peskova, eline aldığı bıçakla döner kesmeyi denedi.

Türkiye aşığı Liza Peskova: Türkiye annem, Rusya babam - Resim: 2

Ardından Lara'daki Harley Davidson mağazasına girerek motosikletleri inceleyen Liza Peskova, erkek arkadaşıyla birlikte motosiklet üzerinde poz verdi.

Türkiye aşığı Liza Peskova: Türkiye annem, Rusya babam - Resim: 3

Bir deri mağazasında kendisi için özel hazırlanan ve ağırlıklı olarak kürklerin sergilendiği mini defileyi izleyen Peskova, mağazadan çeşitli kıyafetler satın aldı.

Türkiye aşığı Liza Peskova: Türkiye annem, Rusya babam - Resim: 4

Türkiye'yi vatanı gibi gördüğünü anlatan Peskova, işkembe çorbası içmeyi ve döner yemeyi çok sevdiğini söyledi. "Türkiye'yi çok seviyorum. Burasını evim gibi görüyorum. Burada çok güzel deniz, tarih, kültür ve doğa var.

Türkiye aşığı Liza Peskova: Türkiye annem, Rusya babam - Resim: 5

Çok sevdiğim Türk arkadaşlarım, dostlarım var" diyen Liza Peskova, iki ülke arasındaki sorunların aşılması anlamında doğru yolda ilerlendiğini söyledi.

Türkiye aşığı Liza Peskova: Türkiye annem, Rusya babam - Resim: 6

Ruslar'ı Türkiye'ye davet ettiğini anlatan Liza Peskova, şöyle devam etti:
"İki ülke arasında yaşanan olaylara üzülmüştüm. Türkiye ve Rusya annem ve babam gibi. İki ülke arasındaki bir süre önce yaşanan kavga bir aile arasında, iki eş arasında çıkan kavga gibiydi. Sonunda 'barış geldi' diyebiliriz. Bir ailede, sevgililerin arasında kavga çıkarsa, o kavgadan sonra sevgi daha da büyür."
Ankara doğumlu olduğunu ve babası ve dedesinin de Türkolog olduğu gibi bilgileri paylaşan Liza Peskova, Türkçe öğrenmeye başladığını Tarkan'ı çok sevdiğini ve Tarkan'ın bir klibinde oynamayı hayal ettiğini ekledi.

Türkiye aşığı Liza Peskova: Türkiye annem, Rusya babam - Resim: 7

UÇAK KRİZİYLE BOZULMUŞTU
Rusya Federasyonu ile Türkiye arasında geçen yıl Kasım ayında uçak düşürülmesi sonrasında ilişkiler bozulmuştu.

Türkiye aşığı Liza Peskova: Türkiye annem, Rusya babam - Resim: 8

Yılda 4 milyonun üzerinde turistin geldiği Rusya'dan bu yıl uçak olayı nedeniyle yok denecek kadar az sayıda Rus turist gelirken, Ramazan Bayramı öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk adımı atmasıyla hızlı bir ilişkiler düzelme dönemine girildi. İki ülke liderinin St. Petersburg'daki görüşmesinin ardından da iki ülke arasındaki ilişkiler eski günlerine dönmeye başladı.

Türkiye aşığı Liza Peskova: Türkiye annem, Rusya babam - Resim: 9

dha