Abone Ol

Türk Yahudi Toplumu Onursal Başkanı Bensiyon Pinto Son Yolculuğuna Uğurlandı

İstanbul'da 85 yaşında hayatını kaybeden Türk Yahudi Toplumu Onursal Başkanı Bensiyon Pinto, son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da katıldı

Türk Yahudi Toplumu Onursal Başkanı Pinto Son Yolculuğuna Uğurlandı

İstanbul'da 85 yaşında hayatını kaybeden Türk Yahudi Toplumu Onursal Başkanı Bensiyon Pinto, son yolculuğuna uğurlandı.

Kovid-19 nedeniyle bir süre hastanede tedavi gören ve ardından mevcut bazı rahatsızlıkları sebebiyle vefat eden Pinto için Aşkenaz Musevi Cemaati Mezarlığı'nda cenaze töreni düzenlendi.

Törene, Pinto'nun eşi Ester Eti Pinto ve oğulları Benjamen ve Hayim Pinto'nun yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Burak Elmas, eski Başbakanlardan Tansu Çiller, CHP İstanbul İl Başkanı

Canan Kaftancıoğlu, tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın yanı sıra yakınları ve sevenleri katıldı.

Pinto için duaların edildiği törende, Kovid-19 rahatsızlığı sebebiyle çevrim içi konuşan Türkiye Hahambaşı İsak Haleva, üzgün ve yasta olduğunu dile getirdi.

Toplumların sıklıkla böylesi bir yıldıza kavuşamayacaklarını belirten Haleva, "Bensiyon, toplumumuzun nadiren yetişen gerçek yıldızlarındandı. Bir düzen ve disiplin adamı, kurumları en uygun biçimde örgütlerken kişilerin potansiyelini isabetle değerlendirip etrafındakileri en verimli olabilecek bir biçimde çalıştırmayı becerebilen, gerçek lider yapılı, gönül almasını bilen ve gereğinde babacan tavırlarla davranabilen biriydi." diye konuştu.

İsak Haleva, Pinto'nun başkanlık dönemlerinin sıkıntılı, dalgalı, bazen de fırtınalı süreçlere rastladığını ama her seferinde toplumlarını sakin ve güvenilir limanlara yanaştırmayı bilmiş bir kaptan olduğunu ifade etti.

"Türkiye'nin esenliği ve ilerlemesi yolunda olağanüstü gayretler gösteren gerçek bir yurtsever olarak ülkemize ve toplumumuza hizmeti de asla unutulmayacaktır." diyen Haleva, acısının çok derin olduğunu söyledi.

AA