Abone Ol

Türk hacker firari tosuncuğun adresini buldu mu?

Türk hackerlar, Çiftlik Bank ile yüz binlerce liralık dolandıran 'Tosuncuk' Mehmet Aydın’ın cep telefonuna sızarak konumuna ulaştığını öne sürdü. Hackerlar; talep edilmesi, halinde elde ettiği bilgileri güvenlik birimleri ile paylaşacağını belirtti.

Türk hacker firari tosuncuğun adresini buldu mu?

2 yıl önce Çiftlik Bank vurgunu yaklaşık 500 bin liralık vurgun yapan ve ardından firar eden Mehmet Aydın'ın bulunduğu yer ile ilgili yeni iddialar ortaya atıldı.

'Türkiye'den firar ettiği tarihten bu yana aynı bölgede'

Sabah'ın haberine göre Aydın'ın firar ettiği 2018 yılında kullandığı cep telefonuna güvenlik açığı üzerinden erişim sağlayan Türk siber güvenlik uzmanı Mesut Uçar, Tosuncuk'un nerede olduğuna ilişkin sinyallere ulaştığını ve Türkiye'den firar ettiği tarihten bu yana aynı bölgede olduğunu iddia etti.

'Amerika Net'ten aldığı SIM kartı kullanmaya da halen devam ediyor'

Çiftlik Bank firarisi Mehmet Aydın'ın Amerika Net'ten aldığı SIM kartı kullanmaya da halen devam ettiğini dile getiren Uçar, cep telefonu üzerinden erişilen konum bilgilerine bakıldığında Aydın'ın, Brezilya Sao Poula'da Torre Jacarandá - Av. Marcos Penteado de Ulhoa Rodrigues adresinde görüldüğünü kaydetti.

Uçar, Aydın'ın IP adresi ile detaylı konum bilgilerine rahatlıkla ulaşabildiğini ve Aydın'ın sanıldığı gibi Ukrayna, Kıbrıs veya Dubai gibi ülkelere hiçbir zaman gitmediğine dikkat çekerek, Türkiye'den firar ettiği günden bu yana Brezilya Sao Poula'da Torre Jacarandá - Av. Marcos Penteado de Ulhoa Rodrigues adresinde olduğunu ifade etti.

'Konumda bir iş merkezi çıkıyor'

Siber Güvenlik Uzmanı Uçar'ın Mehmet Aydın'a ilişkin paylaştığı konum verisi mobil haritalar üzerinden aratıldığında ise iki plazanın yer aldığı bir iş merkezi çıkıyor. Çiftlik Bank sisteminin çökmesinin ardından Türkiye'den kaçan Aydın'ın Uruguay'da inşaat şirketi kurduğu iddia edilmişti.

Ödül avcılığı kapsamında birçok markanın sistemlerindeki güvenlik açığını bularak dünya çapında White hat hacker (Beyaz Şapka Hacker) listesinde yer aldığını ve siber güvenlik üzerine bu zamana kadar onlarca üniversitede konuşma gerçekleştirdiğini de vurgulayan Uçar, amacının söz konusu kişinin bulunması için hem güvenlik güçlerine hem de mağdurlara yardımcı olmak olduğunu belirtti.