Abone Ol

TSK'yı kızdıran sözler açıklama şimdilik askıya alındı

Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın TSK'yı kızdıran sözlerini ve sonrasında yaşananların perde arkasını kaleme aldı.

TSK'yı kızdıran sözler açıklama şimdilik askıya alındı

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın, 2002 öncesini kastederek terörle mücedele konusunda TSK'yı eleştirmesi tartışılıyor.

Yazılı açıklama yapmayı şimdilik askıya alan asker, Bakan Işık'ın Türkiye dönüşü yapacağı olası açıklamayı bekleyecek.

Bakan Işık ile asker arasında yaşanan krizin detaylarını Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, köşesinde yazdı.

ERDOĞAN YUMUŞATMIŞ

Selvi'nin verdiği bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önceki gün Mardin'de askerlere verdiği iftar yemeği ve gösterdiği ilgi gerilimi azaltmış. İşte Selvi'nin yazısının ilgili bölümü:

BAKANDAN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

"Milli Savunma Bakanı deneyimli bir devlet adamı. Ancak sözü geçmişte terörle mücadeleyi yürüten askerlerde rahatsızlığa neden oluyor. O nedenle Genelkurmay Başkanı, şehit yakınlarına verdiği iftarda, “Türk Silahlı Kuvvetleri dün olduğu gibi bugün de kendisine verilen her türlü görevi ülkesi için, milleti için kahramanlıkla, aynı tertipte, aynı düzende, gözünü kırpmadan yaptı” deme ihtiyacı duyuyor.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın Türkiye’ye dönüşte bu konuda bir açıklama yapması bekleniyor. O nedenle yazılı açıklama yapılması düşüncesi şimdilik askıya alındı. Genelkurmay Başkanı Akar’ın hassasiyeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilgisi sonucunda sorun aşılmış görünüyor."

internethaber