Abone Ol

TSK’da halen aktif görevde 35 Bin FETÖ’cü var!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki FETÖ yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında önceki gün 98’i muvazzaf 118 şüpheli hakkında gözaltı ve yakalama kararı verildi.

TSK’da halen aktif görevde 35 Bin FETÖ’cü var!

Halen görevdeki 74 askerin ise FETÖ’nün mahrem yapılanması içerisindeki sivil yöneticileriyle ankesörlü hatlar üzerinden iletişim sağladığı, ayrıca albay, yüzbaşı, üsteğmen, teğmen, astsubay rütbelerine sahip oldukları öğrenildi.

Ayrıca Konya’da da düzenlenen ayrı bir operasyonda 5’i muvazzaf 10 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Peş peşe yapılan bu operasyonlar “TSK içerisinde kaç tane FETÖ mensubu var ve aktif görevlerde mi” sorularını yeniden gündeme getirdi.

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre, Emekli hâkim Albay Ahmet Zeki Üçok, “140 bin subay/astsubay mevcudu olan TSK’nin yarısı FETÖ’cü deniliyordu. 25-25 bin kişinin ilişiği kesildi. Soruşturması devam edenler var. Ama nereden bakarsanız 30-35 bin daha FETÖ mensubu TSK’de var” dedi.

Başsavcılıklarca sürekli olarak FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik operasyonlar düzenlenmesine rağmen TSK’nin FETÖ’den halen tam anlamıyla temizlendiğini söyleyemeyeceğimize dikkat çeken Üçok, “İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Malatya gibi şehirlerde askerler çok görev yapıyordu. Bizim eğitim birliklerimizin tamamı İzmir’deydi.

En zayıf yerde ankesörlü telefon çıktı. Ankesörler inceleniyor. Belirli bir sayıya gelince savcılık harekete geçiyor ve gözaltılar yapılıyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı tespitlere göre; son 10 yılda TSK’ye girenlerin yüzde 80’inin FETÖ iltisaklı girdiğine dair raporlar var.

Son 10 yılın yüzde 80’i, 10 yıldan önceki 30 yılda ise her yıl yüzde 20 FETÖ iltisaklı kişi soktularsa şöyle bir hesaplama yapabiliriz. 140 bin subay/astsubay mevcudu olan TSK’nin yarısı FETÖ’cü deniliyordu. 25-25 bin kişinin ilişiği kesildi. Soruşturması devam edenler var. Ama nereden bakarsanız 30-35 bin daha FETÖ mensubu TSK’de var” diye konuştu.