Abone Ol

Trump’tan bir mesaj daha: Türkiye kesinlikle almalı

ABD Başkanı Donald Trump bir Twitter mesajı daha paylaştı.

Trump’tan bir mesaj daha: Türkiye kesinlikle almalı

Trump, "Bölgede farklı gruplar yüzlerce yıldır savaşıyor. ABD Orta Doğu'da hiçbir zaman olmamalıydı. 50 askerimizi çektik. Türkiye, Avrupa'nın geri almayı reddettiği IŞİD mahkumlarını mutlaka almalı. Bu bitmeyen aptalca savaşlar bizim için bitiyor" ifadesini kullandı.

Pazartesi gününden beri attığı tweet’ler ile gerilimi bir yükseltip bir dindiren ABD Başkanı Donald Trump bugün yeni bir mesaj yayınladı. Twitter hesabından paylaşımlarda bulunan Trump, “Bölgede farklı gruplar arasında savaş yüzlerce yıldır devam ediyor. ABD hiçbir zaman Orta Doğu’da olmamalıydı. 50 askerimizi çektik. Türkiye, Avrupa’nın geri almayı reddettiği IŞİD mahkumlarını mutlaka almalı. Bu aptalca bitmeyen savaşlar, bizim için sona erdi!” ifadesini kullandı.

Trump açıklamasında mutlaka anlamına gelen “must” kelimesini “MUTLAKA” şeklinde yazarak vurgulaması dikkat çekti.

Trump’tan bir mesaj daha: Türkiye kesinlikle almalı - Resim: 1

‘VERDİĞİMİZ EN KÖTÜ KARARDI’

Trump kısa süre sonra bir mesaj daha paylaştı. Trump o mesajda, “ABD, Orta Doğu’da 8 trilyon dolar harcadı, binlerce askerimiz hayatını kaybetti ya da kötü şekilde yaralandı. Diğer taraftan da milyonlarca kişi hayatını kaybetti. Orta Doğu’ya girmek tarihimizde verilmiş olan en kötü karardı” dedi.