Abone Ol

Trump'ın Twitter hesabı 2 yılın ardından yeniden açıldı

Twitter, 6 Ocak 2021'deki Kongre baskınının ardından 9 Ocak 2021'de eski ABD Başkanı Trump'ın hesabını kalıcı olarak askıya aldığını açıklamıştı

Trump'ın Twitter hesabı 2 yılın ardından yeniden açıldı

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Twitter hesabı yaklaşık 2 yıllık yasağın ardından tekrardan aktif oldu.

Trump, hesabın açılmasının ardından takipçi sayısının hızla artarak 52 milyona ulaştığı hesabından henüz paylaşım yapmadı.

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, Twitter üzerinden geçtiğimiz günlerde "Trump'ın hesabı geri verilmeli mi?" sorusuyla bir anket başlattı.

Anketin sonuçlarını açıklayan Musk, kullanıcıların yüzde 52'sinin "Evet" oyu verdiğini duyurdu.

Musk, "Halk konuştu. Trump, geri dönecek." mesajını paylaşarak, "Halkın sesi, Tanrı'nın sesi." anlamına gelen Latince "Vox Populi, Vox Dei." ifadesini kullandı.

Twitter, 6 Ocak 2021'deki Kongre baskınının ardından 9 Ocak 2021'de eski ABD Başkanı Trump'ın hesabını kalıcı olarak askıya aldığını açıklamıştı.

Twitter'ın güvenlik ekibinden yapılan yazılı açıklamada, "Trump'ın hesabından paylaştığı son mesajları ve bağlamlarını yakından inceledikten ve özellikle bu paylaşımların nasıl tepki aldığına baktıktan sonra, daha çok şiddeti kışkırtma riskinden dolayı bu hesabı kalıcı olarak askıya aldık." denilmişti.