Abone Ol

Trump’ın olay ses kaydı: Evli kadınla yatmak istemiş ama başarılı olamamış

ABD’de Cumhuriyetçi aday Trump’ın 11 yıl önce kadınlar için ağza alınmayacak ifadeler kullandığı ve evli bir kadınla yatma çabalarını anlattığı ses kaydı seçimin kaderini değiştirebilir

Trump’ın olay ses kaydı! Evli kadınla yatmak istemiş

ABD’de Kasım ayında yapılacak seçimlerin iki başkan adayı Hillary Clinton ve Donald Trump arasındaki kritik ikinci açık oturumdan sadece 48 saat önce ortaya çıkan 2005 tarihli kasette Donald Trump, o zamanlar Access Hollywood programının sunucusu ve eski ABD Başkanı Bush’un yeğeni olan Billy Bush adlı gazeteci ve kimliği belirsiz bir şahısla bir otobüste, programın bir diğer sunucusu Nancy O’Dell için evli olmasına rağmen onu baştan çıkarmaya çalıştığını ancak başarılı olamadığını şöyle anlatıyor:

Trump’ın olay ses kaydı: Evli kadınla yatmak istemiş ama başarılı olamamış - Resim: 1Donald Trump'ın karısı Melania Trump'ın utanç fotoğrafları

- Trump: Biliyorsun, ona flört etmek için yaklaştım. Palm Beach’teydi.

- Belirsiz şahıs: Eskiden muhteşemdi. Hâlâ da güzel.

- Trump: Ona yaklaştım ama başaramadım. İtiraf ediyorum. Onu becermek istedim. Evliydi.

- Belirsiz şahıs: Bu çok büyük haber. (Bu sırada otobüs duruyor ve halkla ilişkiler uzmanı bir kadın Trump’ı karşılamak için kapıya yaklaşıyor)

- Trump (kadını kastederek): Ağzıma bir Tic Tac (naneli sakız) atmalıyım. Olur da onu öpmeye başlarsam diye. Biliyorsun güzel kadınlara otomatikman ilgi duyuyorum. Öpmeye başlıyorum. Magnet gibi. Öpüyorum. Beklemiyorum. Ve yıldızsan bunu yapmana izin verirler. İstediğini yapabilirsin.

- Bush: Her istediğini mi?

- Trump: Kadınları cinsel organından elleyebilirsin. Ne istersen yapabilirsin.

2005 yılında kayıt edildiği anlaşılan kaset Donald Trump’ın ilk ve tek vukuatı değil. Başkanlığı kazanabilmek için kadınların oyuna ihtiyaç duyan Trump’ın kadınlar için “şişman, köpek, domuz” tabirlerini kullanması tepkiye neden olmuştu. Trump, geçmişte kendi öz kızı İvanka için de “seksi” tabirini kullanmış ve kızı olmasa onunla flört edeceğini söylemişti.

‘Mükemmel bir insan değilim demiştim’
Donald Trump kasetin gündeme bomba gibi düşmesinin ardından yayınladığı Facebook videosunda bunun onbir yıl önce yapılmış özel bir konuşma olduğunu, erkekler arasında bir şakalaşmadan ibaret olduğunu ve Bill Clinton’ın kendisinden daha berbat şeyler söylediğini belirtti. Bu sözler nedeniyle üzdüğü insanlardan özür dileyerek ‘Mükemmel bir insan olmadığımı söylemiştim. Şimdi daha iyi bir insan olmaya çalışıyorum’ dedi.

Parti kaynıyor
Trump’ın ses kaydı ABD medyasında manşetlere çıktı. New York Times gazetesi ‘Tacizci başkomutan’ diyerek Trump’ın ABD Başkanı olmaması gerektiğini belirten bir yazı yayınladı. Trump’ın partisinden Cumhuriyetçiler birbiri ardına gelen açıklamalar yaparak Trump’ın sözlerini ‘tiksindirici’ bulduklarını belirtti. Hatta bazı Cumhuriyetçi isimler Trump’a verdikleri desteği geri çektiklerini açıkladı.

Kadınlardan açık mektup
Kendilerine ‘Öfkeli kadınlar’ diyen Trump karşıtları internette çığ gibi paylaşılan bir açık mektup yayınlayarak Trump’ı kınadı. Mektupta şu ifadeler yer aldı: Kadınlara domuz dediğini, aptal olarak nitelendirdiğini gördük. Şimdi de tacizci tarafını görüyoruz. Çok öfkeliyiz. Ama çok da güçlüyüz. Akıllıyız. Kadınlar hakkında bu sözleri söylediğin zaman sadece o kadınları değil hepimizi hedef almış oldun. Birbirimize sonuna kadar destek vereceğiz. Erkekler de bizi destekleyecek. İstediğimiz zaman başına nasıl bela olacağımızı göreceksin. Dünyada öfkeli bir kadının yapacaklarından daha korkunç bir şey yoktur. 8 Kasım’da görüşürüz bay Trump.