Abone Ol

Trump’ın 11 Eylül yıl dönümünde paylaştığı kare ortalık karıştırdı

ABD'de 11 Eylül katliamının yıl dönümünde anma törenleriyle ilgili sıra dışı bir detay sosyal medyanın gündemine oturdu. First Lady Melania Trump'ın giydiği kıyafetteki motif, saldırı anına benzetilince ortalık karıştı.

Trump’ın 11 Eylül yıl dönümünde paylaştığı kare ortalık karıştırdı

ABD’de 11 Eylül 2001’de ikiz kulelere gerçekleştirilen ve yaklaşık 3 bin kişinin hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırılarının üzerinden tam 18 yıl geçti.

Saldırının yıl dönümünde Beyaz Saray ve Pentagon’da anma törenleri düzenlendi. Etkinliğe ABD Başkanı Trump ile birlikte eşi First Lady Melania Trump da katıldı.

Trump’ın 11 Eylül yıl dönümünde paylaştığı kare ortalık karıştırdı - Resim: 1

Ancak törenin ardından Trump ve Melania’nın sosyal medya hesaplarından paylaştığı fotoğraf sosyal medyayı karıştırdı. İkilinin arkaları dönük şekilde üzerinde ‘Asla unutmayacağız’ yazan fotoğraflarının eleştirilme sebebi ise Melania Trump’ın ceketinin alt kısmında yer alan bir motif.

Melania Trump’ın kıyafetindeki saldırı anına benzetilen motif.
Kullanıcılar bu motifin 11 Eylül saldırıları sırasında kulelere çarpan uçakları andırdığını söyleyerek Melania’ya tepki gösterdi.

Trump’ın 11 Eylül yıl dönümünde paylaştığı kare ortalık karıştırdı - Resim: 2

Bir Twitter kullanıcısı First Lady’nin bilinçli olarak böyle bir kıyafet seçtiğini vurgularken, bir diğeri ise “Bu sadece ceketin motifi mi yoksa Melania bizi trollüyor mu?” diye yazdı.