Abone Ol

Trump 15 Temmuz sonrası Erdoğan'ı nasıl övmüştü?

ABD'nin 45. Başkanı seçilen Trump, 15 Temmuz darbe girişimine dair Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a övgüde bulunarak "Yaşananları tersine çevirebildiği için onu çok takdir ediyorum" demişti.

Trump 15 Temmuz sonrası Erdoğan'ı nasıl övmüştü?

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) halk 45. başkanını seçti.
Cumhuriyetçi Parti adayı iş adamı Donald Trump ve Demokrat Parti adayı eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton arasında gerçekleştirilen 2016 ABD Başkanlık seçimlerinde zafer Trump'ın oldu.

Trump, 15 Temmuz darbe girişiminden kısa süre sonra verdiği bu röportajda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da övgüde bulunmuş ve “Yaşananları tersine çevirebildiği onu çok takdir ediyorum... Bazıları (darbe girişiminin) tertip olduğunu söylüyor ama ben öyle olduğunu düşünmüyorum” demişti.

Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, darbe girişimini siyasi rakiplerini "tasfiye etmek için kullanıp kullanmadığına" dair görüşleri sorulduğunda ise, “Dünya ABD'nin ne kadar kötü durumda olduğunu görüyor ve biz buna rağmen sivil özgürlükler hakkında konuşuyoruz. Ama ben çok iyi bir elçi olduğumuzu düşünmüyorum” diye yanıt vermişti. (gzt)