Abone Ol

TRT'nin uzaktan eğitim kanalları yayına hazır

TRT, hem eğitim hayatına hem de kültür sanata katkısını sürdürüyor. 23 Mart'ta uzaktan eğitim süreci başlıyor. Yeni hazırlanan kültür sanat ve çocuk programları da izleyicinin beğenisine sunulacak.

TRT'nin uzaktan eğitim kanalları yayına hazır

23 Mart'ta milyonlarca öğrenci evden eğitime başlıyor Yayınlar için 3 farklı TRT kanalı tahsis edildi. Ayrıntıları, TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren anlattı.

"Önümüzdeki pazartesiden itibaren ilkokul, ortaokul ve lise için 3 ayrı kanalı izleyicilerimizle buluşturacağız."

TRT uzaktan eğitim için stüdyoları sınıfa, sınıfları stüdyoya çevirdi. Ankara ve İstanbul'da 8 stüdyoda eğitim videolarının çekimleri devam ediyor. 100'den fazla personel eğitim yayınları için görevlendirildi.

İbrahim Eren, "TRT’deki arkadaşlar büyük bir özveri, gayretle rekor sayılabilecek bir sürede planlama ve uygulama ile 3 SD, 3 HD olmak üzere 6 kanalı yayına hazır hale getirdiler. Allah göstermesin uzaması durumunda ben TRT olarak arkadaşlarımızın, yöneticilerimizin aynı fedakarlığı yapacağına inanıyorum. Kamu yayıncısının hem önemi hem de temel vazifesi böyle zor günlerde ortaya çıkıyor" dedi.

TRT Çocuk Anaokulum ücretsiz yayına başladı

TRT kanalları bu süreçte içeriklerini zenginleştirerek izleyicinin karşısında olacak. TRT 2 kanalında Sanat Heyecanı Evimizde Projesi başlıyor ve bir başka yenilik okul öncesi çocuklara yönelik. TRT Çocuk Anaokulum adı ile IOS ve Android dijital platformlar üzerinden ücretsiz yayına başladı.

İbrahim Eren, TRT Çocuk Anaokulum adlı uygulamanın sanal marketlerde bulunduğunu söyleyerek, "Anne babalar evde yapabilecekleri etkinliklere ortadan bakabilecek" dedi.