Abone Ol

TRT Haber'de Üst Düzey İsim Ayrıldı!

TRT yönetiminde gerçekleşen görev değişikliğinin ardından kurum içerisinde de taşlar yerinden oynamaya başladı.

TRT Haber'de Üst Düzey İsim Ayrıldı!

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu’nda (TRT) kısa bir süre önce Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Prof. Dr. Ahmet Albayrak, Genel Müdürlüğe de Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı’nın atanmasıyla başlayan yenilenme süreci kurum içerisine de yansıdı.

TRT’de bugün üst düzey bir ayrılık yaşandı. MedyaRadar’ın özel haberine göre TRT Haber Kanal Koordinatörü Yahya Bostan, 4 yıldır sürdürdüğü görevine veda etti.

Bostan ayrılık mesajını çalışma arkadaşlarıyla paylaştı. İşte Bostan'ın veda mesajı:


"Sevgili arkadaşım,

TRT Haber’de dört yılı aşkın bir süredir, tam 50 aydır, birlikte çalışıyoruz. Bu süreçte -lafın gelişi söylemiyorum- çok ve büyük işler yaptık. Birlikte önemli başarılara imza attık.

50 ayın 36’sında TRT Haber’i kesintisiz bir şekilde Türkiye’nin en çok izlenen haber kanalı yaptık.

2017 ile 2021 yılları arasında izleyici oranımızı;

Tüm Kişiler grubunda yüzde 60,
20+ ABC1 grubunda yüzde 52,
AB grubunda ise yüzde 35 artırdık.

Ses getiren işler, özel haberler ortaya koyduk. TRT Haber’i özel haber nosyonuyla özdeşleştirmeye çabaladık.

Doğrunun açığa çıkması ve yaygınlaşması için berrak haberin daha faydalı olduğuna inandık. Akşam PT’deki tartışma programlarını kaldırarak, dinamik haber ekranını ön plana çıkardık. Haberin ve habercinin gücüne inandık. Habere ve haberciye değer verdik. TRT Haber’in ekran dilini modern bir anlayışla değiştirdik. Stüdyolarımızı yeniledik. Kanalımızı haber kanalı rayına oturttuk. Amacımız haber arayan izleyiciye beklediğini vermekti, bunun karşılığında arzuladığımız teveccühü kazandık.

Haberin tek boyutlu bir süreç olmadığının bilincindeydik. Yeni medya denen dijital dünya bir gerçekti ve kamu yayıncısı TRT Haber bu dünyada yerini almalıydı. Bu kapsamda dijital müdürlüğümüzü Kanal Koordinatör Yardımcılığı seviyesine yükselttik. Oradaki ekibimizi güçlendirdik ve ortaya gerçekten harika işler çıkmaya başladı.

Bununla da yetinmedik. Televizyon ve dijitali birbirine eklemleme süreci başlattık. 2020 ve 2021 yıllarında dijitaldeki arkadaşlarımızın yaptığı içerikleri ekranımıza taşıdık. TV’deki arkadaşlarımız da dijitale içerik üretir hale geldi. Bu hibrit yaklaşımın medyanın geleceğine damga vuracağına inanıyorum.

Değerli mesai arkadaşım,

Bu adımlar neticesinde dijital yapımızın Türkiye’de çok etkili bir noktaya geldiğini memnuniyetle ifade etmem gerekiyor. Bugün itibariyle TRT Haber Alexa verilerine göre Türkiye’nin en çok ziyaret edilen ilk 50 sitesi arasında yerini aldı. Instagram’da haber kanalları arasında en çok takipçiye açık ara farkla TRT Haber sahip. Twitter’da takipçi sayımız 4 milyona yaklaştı. Youtube'da 35 bin olan abone sayısı bugün 650 binin üzerine çıktı. Reuters’in yıllık medya etki raporlarında 2017’de listeye giremeyen TRT Haber geldiğimiz noktada o listede en etkili birkaç yayın kuruluşu arasında yer alıyor.

Şüphesiz bu süreçte hepimizi üzen, 7/24 aktif bir şekilde çalışan her kanalda olabilecek bazı yol kazaları da yaşadık. Ancak yaptıklarımızın hepsi iyi bir amaç, berrak bir gazetecilik içindi. Niyetimiz halisti. İzleyicimizin teveccühü halis niyetimizin izdüşümü oldu.

Kıymetli dostum,

Dört yıl gazetecilik açısından uzun bir zaman dilimini kapsıyor. Bu süreçte çok şey yaşadık. 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerini, 31 Mart 2019 yerel seçimlerini birlikte izledik, gelişmeleri kamuoyuna aktardık.

Türkiye’nin ulusal güvenliği ve dış politikası TRT Haber’in hassas olduğu konulardır. Biz kamu yayıncısıyız. Bundan öte Türkiye’yi seviyoruz. Türkiye’nin güvenliğini, selametini önemsiyoruz. Meselelere beynelmilel bir zaviyeden değil Türkiye’den bakıyoruz. Haberciliğimizin önplana çıktığı, saha gücümüzü maksimum düzeyde kullandığımız, TRT Haber’in yıldızının parladığı alanlar Türkiye’nin ulusal güvenliği ve dış politikasıyla ilgili meseleler olmuştur.

Zeytin Dalı, Fırat Kalkanı operasyonlarında, Afrin’de, Burseya Dağı’nda, İdlib’deki mücadelede, Dağlık Karabağ’da, Libya’da, Türk askerinin, özel kuvvetlerinin mücadele verdiği her yerde TRT Haber etkili haberciliği, parlak gazeteciliği ve saha gücüyle farkını ortaya koymuş, üstüne düşen kamu yayıncılığı sorumluluğu bihakkın yerine getirmiştir.

Önem verdiğimiz konular elbette bunlarla sınırlı değildi. Salgın sırasında halkı bilgilendirmek için herkesin beğeniyle izlediği haber ve programlara imza attık. Çevre, insan ve toplum sağlığı, sağlıklı beslenme, doğal yaşam, kadın, çocuk gibi çok önemsediğimiz konularda bilimin ve vicdanın izlerini takip ettik. Kamu yayıncılığının gerektirdiği haber ve programlara yer verdik. Sansasyondan, tartışmalı isimlerden uzak durduk. Halk sağlığı gibi hassas bir konuda bilim insanlarına, bu işin gerçek uzmanlarına güvendik.

Tüm bunları yaparken 3 ilkeye sadık kaldık: Gazetecilik, kamunun doğru bilgilendirilmesi ve vicdan. Yaptığımız işlerin eleştiriden çok geniş kitlelerce takdirle karşılanması sadık kaldığımız bu ilkelerin gücü vesilesiyledir.

Sevgili arkadaşım,

TRT Haber Kanal Koordinatörü olarak dört yılı aşkın süredir devam eden görevim bugün itibarıyla sona eriyor. Farklı bir kulvarda, yeni bir enerjiyle hayat mücadelesine, çok sevdiğim mesleğim gazeteciliğe devam edeceğim. Burada ortaya koyduğumuz tüm başarılar, meşakkatli çalışmalar hepimizin emeğidir. Bizim ortak ürünümüzdür. TRT Haber’in sokaktaki algısı çok güçlüdür. Bu güçlü algının oluşmasında verdiğin eşsiz katkının ve desteğin farkındayım. Bu katkı ve başarının bundan sonraki süreçte de devam edeceğine yürekten inanıyorum.

Geride kalan dört senede çabamıza ortak olduğun için sana çok teşekkür ediyorum. Ailene selam söylüyor, seni Allah’a emanet ediyor, hakkını helal etmeni diliyorum.

Sağlıcakla kal.

Yahya BOSTAN

ANADOLU AJANSI'NA MI GEÇİYOR?

4 yıldır sürdürdüğü TRT Haber Kanal Koordinatörlüğü görevinden ayrılan Yahya Bostan'ın Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirileceği medya kulislerinde konuşuluyor.

MEDYARADAR