Abone Ol

TRT Akşener'i görmüyor iddiasını çürüten görüntüler

Medyafaresi.com özel haber- Sözcü gazetesi TRT Haber'in Meral Akşener ve İyi Parti'ye ambargo uyguladığını ve Salı günleri grup toplantılarını yayınlamadığını öne sürdü. Anında bir çok haber sitesi ve sosyal medya hesapları bu iddianın peşine takıldı.

TRT Akşener'i görmüyor iddiasını çürüten görüntüler

TRT Meral Akşener ve İYİ Parti'ye ambargo uyguluyor mu?

Sözcü gazetesi bugün bu iddiayı ortaya attı. Bir çok haber kaynağı da sorgulamadan ve TRT'yi suçlayan haberlere imza atarak bu iddiayı sahiplendi.

Aslında yapılacak şey çok basitti.

TRT'nin Salı sabahları İyi Parti Grup toplantılarını ve Meral Akşener'in konuşmasını yayınlayıp yayınlamadığına bakmak yeterliydi.

Medya Takip Merkezi'nin geniş TV arşivinden yararlanıp iddianın doğru olup olmadığını araştırmak da yine her zamanki gibi Medyafaresi.com editörlerine düştü.

Bu hafta Salı Günü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına rastladığı için Meclisteki Grup Toplantıları 30 Ekim Çarşamba gününe alındı.

Çarşamba günü AK Parti ve CHP grupları toplandı ama, İYİ Parti grup toplantısı bu hafta yapılmadı.

Peki önceki haftalarda durum nasıldı? TRT, Akşener'in İYİ Parti grup konuşmasını hiç görmüyor muydu? Sadece Erdoğan, Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'nun konuşmaları mı canlı yayında ekranlara getiriliyordu?

İşte gerçek:

Son 2-3 haftadaki Salı günleri yapılan yayınlara bakmak TRT'nin nasıl tavır içinde olduğunu anlamaya yeterli.

22 Ekim ve 15 Ekim Salı günleri, TRT Haber İYİ Parti Grup toplantısını 10 dakika süreyle ekrana getirdi. Üstelik Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik en sert sözleri o dakikalarda canlı yayınlandı.

NTV, Habertürk ve CNN Türk de aslında TRT ile aynı taktiği uyguluyor. Yani Meclisteki grup toplantısında Meral Akşener'in konuşmasını 10 dakika süreyle canlı yayınlıyorlar sonra başka konu ve konuklarla yayınlarına devam ediyor.

Ancak şu da bir gerçek ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarının tamamı ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarının büyük bir bölümü TRT ekranlarında canlı yayınlanıyor. Peki kamusal yayın yapan TRT'nin, muhalefet liderlerinin meclis grup konuşmalarında canlı yayını 10 dakikayla sınırlanması doğru mu?

İŞTE TRT HABER'DE SALI SABAHLARI CANLI YAYINLANAN İYİ PARTİ GRUP TOPLANTISI VE MERAL AKŞENER'İN KONUŞMASINDAN KISA BİR KESİT:

Medyafaresi.com