Abone Ol

İnternette Nazi sembolü baskılı çocuk giysisi satışı!

Türkiye'nin en önemli online satış mağazalarında Nazi baskılı bir çocuk t-shirt'ü satılması tepkilere neden oldu.

İnternette Nazi sembolü baskılı çocuk giysisi satışı!

Alışveriş sitesinde çocuklar için üzerinde Nazi sembolü olan gamalı haç, kartal ve svastika bulunan sweatshirt’ler satılıyor. Ekşi sözlükte gündem olmasının ardından kısa sürede Twitter gündemine de oturan olay sonrasında mağaza ürünü kaldırdı.

Tshirthane isimli markanın kendi sitesinde satışını yaptığı ürün aynı zamanda popüler online alışveriş sitesilerinde de satılıyor. Mağazalarımız bölümünde trendyol.com, n11.com, hepsiburada.com, çiçeksepeti.com, epttavm.com, gittigidiyor.com, 1v1y.com gibi popüler internet alışveriş siteleri görülüyor.

Karikatürist Serkan Altuniğne de Twitter'dan ürün linkini paylaşarak tepki gösterdi.

Altuniğne, Ekşisözlük'te başlığı görünce "yok lan artık" demiştim ama varmış. Ülkemizde neler oluyor? Siz bu kafalara nasıl geliyorsunuz canım abim? Kafamıza göre ürün koyabiliyor muyuz sitenize? Öyleyse çünkü bir kaç ürün var kafamda.. Tabii ki açıklama yapmadan linkşi kaldırmışsınız Trendyol yani hiç değilse defolu ürünlere dair yaptığınız "yaşanan aksaklık için özür dileriz..." yazısı paylaşsaydınız... Biliyorsunuz ülkemizde en etkili kaçış yöntemi bir şeyi sanki hiç yapmamış gibi davranmaktır" ifadeleri kullandı.

Trendyol'dan yapılan açıklamada ise "Satışına aracılık etmeyi asla kabul edemeyeceğimiz bir ürünü platformumuzdan derhal kaldırdık. Müşterilerimize uyarıları için teşekkür ederiz.” denildi.