Abone Ol

Tom & Jerry ve Temel Reis'in yaratıcısı Gene Deitch hayatını kaybetti

Tom & Jerry ve Temel Reis serisindeki çalışmaları ile bilinen Gene Deitch, 95 yaşında hayatını kaybetti.

Tom & Jerry ve Temel Reis'in yaratıcısı Gene Deitch hayatını kaybetti

Oscar ödüllü animatör, illüstratör ve film yapımcısı Gene Deitch, 95 yaşında Prag’daki evinde 16 Nisan'da hayatını kaybetti. Deitch özellikle Tom & Jerry ve Temel Reis serisindeki çalışmaları ile biliniyordu.

Tom & Jerry ve Temel Reis'in yaratıcısı Gene Deitch hayatını kaybetti - Resim: 1

Deitch’in ölüm haberi, sanatçının Çek yayıncısı Petr Himmel tarafından açıklandı. Sanatçının ölüm nedeni ya da ölümüne dair başka ayrıntılar açıklanmadı. Deitch evli ve üç çocuk babasıydı.

Web Tekno'da yer alan habere göre Eugene Merrill Deitch ismiyle 8 Ağustos 1924’te Chicago’da doğan Gene Deitch, çocukluğunda Kaliforniya’ya taşınmıştı. Bir süre pilot olmak için çalışan ancak sağlık testini geçemeyen sanatçı, daha sonrasında pazarlama ve animasyona yönelmişti. Kariyerinde pek çok ödül kazanan sanatçı, 20th Century Fox’a bağlı Terrytoons’ta da yöneticilik yapmıştı.

Deitch ayrıca Sidney The elephant, Gaston le Crayon gibi karakterlerin de yaratıcısı olmuştu.

1958 yılında Sidney’s Family Tree ile Oscar adayı olan sanatçı, 1960’da Munro ile ödülü kucaklamıştı. Daha sonra iki defa daha ödüle aday gösterilen Deitch ayrıca Temel Reis çizgi filmlerinde ve Tom ve Jerry kısa filmlerinde görev yaptı.