Abone Ol

Kendi Bakanlığına Dezenfektan Satan Bakan Ruhsar Pekcan Görevden Alındı

Resmi Gazete'de yayımlanan son dakika kararına göre Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, eşi Hakan Pekcan'ın şirketinden bakanlığa dezenfektan satması sebebi ile bakanlıktan alındı.

DezenfektanGate: Ruhsar Pekcan Görevden Alındı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla kabinede revizyona gidildi.

Ticaret Bakanlığı'na eşinin şirketi üzerinden 9 milyon TL'lik dezenfektan alımı yapan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın görevine son verilirken, yerine AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş atandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bölünmesiyle kurulan iyi yeni bakanlığa da atama yapıldı. Buna göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Vedat Bilgin atandı.

İhale açılmadan Ticaret Bakanlığı'na 9 milyon TL'lik dezenfektan

Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve eşi Hasan Pekcan'ın ortak olduğu Nanoksia Biyoteknoloji ve Karon Mühendislik firmalarının bakanlık bünyesindeki kurumlara toplam 9 milyon TL'lik dezenfektan sattığı belgeler ortaya çıkmıştı.

Bakanlık, Nanoksia Biyoteknoloji şirketinden 507 bin 880 liralık ürün alındığını doğrularken, "Piyasa fiyatlarından oldukça aşağıda, usulüne uygun bir biçimde gerçekleştirildi" duyurusu yapıldı. Bakanlık açıklamasına göre, tartışma yaratan alım ihale açılmadan yapıldı.