Abone Ol

THY'de taciz skandalı!!! Masa altından bayan çalışanları nasıl çektiler?

THY'nin İzmir Adnan Menderes Havalimanı Bilgi İşlem Merkezinde görevli bir çalışanın, masa altlarına yerleştirdiği kameralarla bayan çalışanları taciz ettiği iddia edildi. Tacizle suçlanan görevli işten atıldı!

THY'de taciz skandalı!!! Masa altından bayan çalışanları nasıl...

THY Basın Müşaviri Ali Genç, olayda adı geçen kişinin istifa ettiğini ve kurumla ilişiğinin kesildiğini belirtti.
      İddiaya göre, THY'nin Adnan Menderes Havalimanı Bilgi İşlem Merkezinde görevli A.A, bayan çalışanların oturduğu masaların altına yerleştirdiği dijital kameralardan elde ettiği görüntüleri bilgisayarında depoladı.
      Yerleştirilen 20 kameradan elde edilen görüntülerin tespit edilmesiyle ortaya çıkan olay sonrası THY Genel Müdürlüğünün soruşturma başlattığı bildirildi.
      Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan THY Basın Müşaviri Ali Genç, gerçekleşen olayın personel tarafından üst amirlerine bildirildiği andan itibaren gerekli araştırmalara başlandığını, yapılan incelemede mağdurların bilgisine başvurulduğunu kaydetti.
      Olayda adı geçen kişinin aynı gün istifa ettiğini ve kurumla ilişiğinin kesildiğini ifade eden Genç, şunları kaydetti:
      ''İlgili yasaların, şikayet konusunda sadece mağduru yetkilendirmiş bulunması nedeniyle cezai soruşturma ve kovuşturmanın başlatılması için ortaklığımızca herhangi bir işlem yapılmamıştır.
      Olaydan zarar gören mağdurlar, ortaklığımızdan isimlerinin ve kişilik haklarının korunmasını, olayın dışarıya yansımamasını talep etmişlerdir. Ortaklığımız olaya iddia edildiği gibi örtbas etmek çerçevesinde değil mağdurların haklarını koruma amacıyla yaklaşmıştır.'' Genç, bu tip bir olayın herhangi bir kurumda yaşanabileceğini, THY ile ilişkilendirilmesinin yanlış olduğunu da ifade etti