Abone Ol

The Times: Z kuşağı, yenilmez Erdoğan'ı işsiz bırakacak

Britanya'nın önde gelen gazetelerinden The Times, Türkiye'de yapılacak 14 Mayıs cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde Z Kuşağı'nın önemli rol oynayacağına dikkati çekti. Haber, "Z Kuşağı Türkler, 'yenilmez' Erdoğan'ı işsiz bırakmaya hazır" başlığıyla yayımlandı.

The Times: Z kuşağı, yenilmez Erdoğan'ı işsiz bırakacak

25 yaşın altındaki 13 milyon seçmen seçimde hayati bir rol oynayacak" denilen haberde, bu kişilerin yarısının neredeyse hiç oy kullanmadığı belirtildi. The Times, analistlere göre, Z Kuşağı'nın büyük bölümünün, "AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı bin 150 odalı sarayından çıkarmak istediğini" belirtti. 

Büyürken ailesinin Erdoğan'ı desteklediğini belirten 24 yaşındaki hukuk öğrencisi Ayşegül Uzun, gazeteye yaptığı açıklamalarda, arkadaşlarının işlerinden olması ve attıkları tweet'ler nedeniyle hapse girmesiyle Cumhurbaşkanı'na destek vermeyi bıraktığını belirtti.

"Birinin bu kadar uzun süre iktidarda kalması tehlikeli, kimseye böyle bir şey için izin vermemeliyiz" diyen Uzun, "Erdoğan'ın bu seçimde gitmesi önemli, yoksa bir daha seçim olur mu bilmiyorum" ifadesini kullandı.

The Times, "Bir zamanlar yenilmez gözüken Erdoğan, şimdilerde anketlerde CHP liderliğindeki muhalefetin gerisinde" yazdı.

İstanbul Politik Araştırmalar Enstitüsü Genel Direktörü siyaset bilimci Seren Selvin Korkmaz, haber için yaptığı değerlendirmede, "Z Kuşağı CHP'ye oy verecek gibi duruyor" derken, 25 yaş altı seçmenlerin küçük partilere de ilgi gösterdiğini ifade etti.

The Times, birçok genci bu yönde oy kullanmaya itenin iktidarın kısıtlayıcı politikaları olduğu değerlendirmesinde bulundu. 

Korkmaz, "Gençlere ne istiyorsun diye sorduğumuzda aldığımız cevap, attıkları tweet'ler yüzünden tutuklanmak istemedikleri" dedi. 

22 yaşındaki Erkan Kurnaz da ailesinin Erdoğan'ı sadece bir siyasi lider olarak değil, aynı zamanda bir dini lider olarak gördüğünü ifade etti.

CHP'ye oy vermeyi planladığını söyleyen Kurnaz, "Ailem Erdoğan'ı devlet olarak görüyor. Türkiye'de olan olumsuz şeylerden haberleri yok. Sadece AKP medyasını takip ediyorlar" dedi.