Abone Ol

TGC'de Seçim Var! Turgay Olcayto Yeniden Aday, Listesinde Hangi İsimler Var?

TGC’nin 47. Genel Kurulu Cağaloğlu’ndaki Burhan Felek Konferans Salonu’nda 19 Nisan Salı ve 20 Nisan 2022 Çarşamba günleri 10.00-17.00 saatleri arasında gerçekleşecek.

TGC'de Seçim Var! Turgay Olcayto Yeniden Aday, Listesinde Hangi İsimler Var?



Başkanlığını Turgay Olcayto’nun yaptığı Bağımsız Bağlantısız Özgür Gazetecilik Grubu bu yıl da Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetimine aday oluyor. TGC’nin 47. Genel Kurulu Cağaloğlu’ndaki Burhan Felek Konferans Salonu’nda 19 Nisan Salı ve 20 Nisan 2022 Çarşamba günleri 10.00-17.00 saatleri arasında gerçekleşecek.

Bağımsız Bağlantısız Özgür Gazetecilik Grubu Başkanı Turgay Olcayto genel kurul öncesi TGC üyelerine gönderdiği mesajda 2019-2022 yılları arasında yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi.

2010 yılından beri siyaset, sermaye ve medya sarmalında basın sektörünün fevkalade güç koşullardan geçtiğine dikkat çeken Turgay Olcayto, şunları söyledi:

“Böylesi sıkıntılı zamanlarda meslek onurunu korumak, evrensel gazetecilik ilkelerine uygun gazetecilik yapmak, kalemini satmadan yazıp çizmek pek de kolay bir iş değildir. Nitekim sadece yazdıkları, çizdikleri için eleştirel haber yaptıkları için tehdit edilen, evlerinin önünde saldırıya uğrayan, cezaevlerine kapatılan meslektaşlarımız yine de yılmadan halkın haber alma özgürlüğü ve haberin serbest dolaşımı için uğraş vermeye devam ediyorlar. Karşılığında onulmaz bedeller ödeseler de Meslek örgütümüz, son üç yılda da düşünceyi ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kalkması, yurttaşlara temel hak ve özgürlüklerin sağlanması, basın özgürlüğü ve hukukun üstünlüğü ilkeleri üzerinde ısrarla durarak ülkenin baskı ortamından çıkartılması yolunda iktidardan taleplerde bulunmayı sürdürmüştür.
Başkanlığını yürüttüğüm Bağımsız, Bağlantısız Özgür Gazetecilik grubumuz bugüne dek asla sizlere hayal vaat etmedi, asla hayal tacirliği yapmadı, hep gerçekçi oldu. Hep gerçekleri paylaştık sizlerle. Öncelikle gazetecilerin sorunlarına odaklandık. Salgın döneminde Sağlık Bakanlığı ile görüşerek gazetecilerin iş riskleri nedeniyle aşı programına alınmalarını sağladık.


Kimseye biat etmedik. Bütün siyasi partilerle eşit mesafede olduk. Sadece ülkede iktidarlara, erk sahiplerine ve bütün siyasetçilere gazeteciliğin suç olmadığını anlatmaya çalıştık. Mesleğini uluslararası gazetecilik kurallarına uygun yürüten, mesleğini siyasete, çıkar odaklarına alet etmeyen bütün gazetecilerin yanlarında olduk. Günümüzde bağımsız, bağlantısız duruşumuz siyasetçileri de etkilemiş olmalı ki ülkenin içinde bulunduğu bu zorlu süreçte Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Deva Partisi Hukuk Kurulu, Adalet ve Kalkınma Partisi Beşiktaş İlçesi Kadın Kolları Başkanı ve üyeleri, Yeniden Refah Partisi’nin Fatih İlçe Başkanlığı heyeti ziyaretimize gelerek Türkiye’de demokrasinin yeniden yeşermesi yolunda atılan adımlara ilişkin görüşlerimizi aldılar. Bu toplantılarda gazeteciliğin özgürce yapılamadığı, halkın haber alma hakkının engellendiği, düşünceyi ifade etme hakkına saygı gösterilmediği, hukukun üstünlüğünün değerini yitirdiği bir ortamda demokrasinin ülke düzeyine yayılmasının olanaksız olduğu yolundaki görüşümüzü de siyasetçilere anlatmak fırsatını bulduk. 6 Nisan Öldürülen Gazeteciler Günü’nde İyi Parti TBMM’de her Çarşamba yaptığı olağan grup toplantısına ülkedeki en büyük çatı örgüt Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ni davet etti. Cemiyetimiz adına Genel Sekreterimiz Sibel Güneş TBMM’de bir konuşma yaparak gazetecilerin en önemli sorunları ve çözüm önerileri konusunda bilgi verdi.
Mali açıdan çok zorlandık ama asla yılmadık. Duruşumuzu hiç değiştirmedik. Dün neredeysek bugün de oradayız. Halkın haber alma hakkı için varız. Asla gazetecilikten, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin getirdiği kazanımlardan ödün vermeyeceğiz.

Bütün inançlara saygılı olduk. Cinsiyet ayrımcılığına, kadına yönelen şiddete karşı durduk. Nefret dilini asla benimsemedik. Bu nedenle yüreğinde gazetecilik heyecanını yitirmemiş bütün meslektaşlarımı göreve çağırıyorum. ‘Meslek örgütlerinize sahip çıkın’ diyorum, ‘sendikalarınıza sahip çıkın’ diyorum, ‘örgütlenin’ diyorum ve gelin ‘geleceğin çağdaş gazetecilik temellerini yeniden atalım’ diyorum.”

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 2022-2025 dönemi için yönetimine aday olan Turgay Olcayto’nun listesinde yer alan isimler şöyle:

BAĞIMSIZ BAĞLANTISIZ ÖZGÜR GAZETECİLİK GRUBU

Yönetim Kurulu Asıl
1. Turgay Olcayto
2. Vahap Munyar
3. Doğan Şentürk
4. Sibel Güneş
5. Niyazi Dalyancı
6. Hakan Güldağ
7. İhsan Yılmaz
8. Göksel Göksu
9. Pınar Aktaş
10. Nuray Özger Karagöz
11. Uğur Güç


Yönetim Kurulu Yedek
1. Gökmen Karadağ
2. Zeynel Lüle
3. Garbis Özatay
4. Mustafa Dolu
5. Atilla Dişbudak
6. Olay Tan
7. Emrullah Özbey
8. Önder Balıkçı
9. İsmail Özmeral
10. Ayten Serin İnsel
11. Erden Aktoğu

Denetim Kurulu Asıl
1. Arif Esen
2. Mustafa Bakacak
3. Hilmi Hacaloğlu

Denetim Kurulu Yedek
1. Gürsel Çelikkanat
2. Ali Yüksel
3. Ali Kılıç

Balotaj Kurulu Asıl
1. Serkut Bozkurt
2. Azize Şenbülbül
3. Mesude Erşan
4. Serkan Ocak
5. Ayşegül Aydoğan Atakan
6. Gülay Oktar
7 Haşmet Levent Yavuz
8. Gözde Tüzer
9. Ümit Aslanbay
10. Sultan Uçar

Balotaj Kurulu Yedek
1.Özlem Özdemir
2.Mehmet Sağnak Hacışabanoğlu
3. Vecide Şener
4. Cemil Ciğerim
5. Sait Yanık
6. Yonca Sevim
7. Erol Aktı
8. Akın Bodur
9. Mehmet Emin Köpüklü
10. Akın Göksu

Onur Kurulu Asıl
1. Altan Öymen
2. Rahmi Turan
3. Ahmet Özdemir
4. Adnan Özyalçıner
5. Turhan Günay
6. Nevin Akkaya
7. Ayşegül Dora

Onur Kurulu Yedek
1. Reha Erus
2. Uğur Gürtunca
3. Eyüp Bektaş
4. Mithat Kalaycıoğlu
5. Zeki Mesut Özel
6. Tülin Dinçelli

7. Derman Bayladı