Abone Ol

TGB’den flaş tepki: Sorosçu Kavala, Gezi'nin temsilcisi olamaz

TGB Genel Başkan Yardımcısı Işıkgün Akfırat, tüm sanıklar hakkında beraat kararı açıklanan 'Gezi Davası' ile ilgi açıklama yaptı. Akfırat, Gezi Davası'nda yargılanan 'Sorosçu Kavala takımının' Gezi'nin temsilcisi olamayacağını belirtti.

TGB’den flaş tepki: Sorosçu Kavala, Gezi'nin temsilcisi olamaz

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkan Yardımcısı Işıkgün Akfırat sosyal medya hesabı üzerinden bugün tüm sanıklar için beraat kararı açıklanan ‘Gezi Davası’ hakkında açıklama yaptı.

Akfırat, "Gezi’nin ruhu Ata’ya saygısızlığa, FETÖ tertiplerine ve Açılım'a tepkiydi" diyerek, Gezi Davası'nda yargılanan "Sorosçu Kavala takımının" Gezi'nin temsilcisi olamayacağını belirtti.

TGB Genel Başkan Yardımcısı Akfırat’ın açıklaması şu şekilde:

Gezi Davası, bir "Gezi Davası" değildir. Gezi'nin ruhu, "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz"di ve Ata'ya saygısızlığa, FETÖ tertiplerine, Açılım'a tepkiydi. Gezi Davası'nda yargılanan Sorosçu Kavala takımının, PKK'yla el ele, kendi suretlerinden bir Gezi yaratma çabası başarısız oldu.

Evet, hepimiz Gezi'deydik ve gözlerimizle gördük: Orada başta "Gezi'de darbeyi gördük" diyip sonradan Apo'nun talimatıyla eylemlere katılan PKK gibi Türkiye düşmanları da vardı. Ama Gezi kitlesinin ana gövdesi olan vatanseverler; Sorosçulara, PKK'cılara pabuç bırakmadı.

Bu Türkiye düşmanı odak, Gezi'den terör partisi HDP'yi çıkardı. Onun rüzgarı, PKK'yı 6-7 Ekim 2014 "Kürdistan" ayaklanmalarına kalkışacak şımarıklığa ulaştırdı.

Fakat Gezi'deki vatansever kitlenin direnci, önce AK Parti-FETÖ ittifakını dağıttı, sonra da Açılım ihanetini bitirdi.

Bu yüzden Gezi Davası'nda yargılanan kişilerin hiçbiri, hele hele Sorosçu Kavala, Gezi'nin temsilcisi filan değildir.

Gezi, bir komplo değil, al bayraklı bir halk hareketidir. Hendeklere gömülen PKK'nın siyasi uzantıları, boşuna buradan bir zafer devşirmeye kalkmasınlar.