Abone Ol

Teslim olan PKK'lı teröristen HDP itirafı!

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca düzenlenen müşterek operasyonda, 5 terörist etkisiz hale getirildi, bir terörist yakalandı.

Teslim olan PKK'lı teröristen HDP itirafı!

Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığının sevk ve idaresinde 24 taburun katılımıyla Lice ve civar bölgelerde icra edilen "Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu" sürüyor.

Dağlık ve ormanlık alanda, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek, bölgede örgüt mensuplarınca kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip etmek ve örgütün finans kaynağı olan yasa dışı uyuşturucu ekim alanlarını imha etmek amacıyla başlatılan operasyon kararlılıkla ve başarıyla yürütülüyor.

Terör örgütünün işbirlikçileri ormanı ateşe verdi

Operasyonda, güvenlik güçlerinin bir grup teröristi Yalaza köyü kırsalında çembere alması üzerine bölgeye gelerek teröristlerin kaçması için ormanlık alanı ateşe veren 32 terör örgütü işbirlikçisi gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında "terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak" suçundan işlem başlatılacağı öğrenildi.

İşbirlikçilerden V.Y, askerlerin bölgeye gelmesiyle teröristlerin bulunduğu alanın ablukaya alındığını, terörist elebaşısının söylemi üzerine ormanı ateşe verdiklerini itiraf etti.

Yaşanan sıcak temas sonucu operasyonda, Jandarma Uzman Çavuş Emrah Aytemiz ve Astsubay Şükrü Ceylan'ın şehit olduğu saldırının faillerinin de bulunduğu 3 terörist etkisiz hale getirildi, bir terörist yakalandı.

Operasyonda, Yalaza köyü kırsalında etkisiz hale getirilen teröristlerin üzerilerinde ve yakın bölgede 2 M-16 piyade tüfeği, 3 kalaşnikof, tabanca, 362 fişek, 2 telsiz, 18 şarjör, 2 pil grubu, dürbün, 4 el bombası, çok sayıda örgütsel doküman, hava görüntülerini engellemek amacıyla kullanılan şemsiye, yaşam ve giyim malzemeleri ele geçirildi.
Lice'nin dağlık bölgesinde İnsansız Hava Aracı (İHA) tarafından tespit edilen 2 terörist de bölgedeki askeri timlerce Çağdaş köyü mevkisinde etkisiz hale getirildi.

PKK'ya HDP il binasında katılmış

Yaralı terörist Şanlıurfa doğumlu "Gulan" kod adlı T.S, örgüte bir yıl önce Hatay'dan Diyarbakır HDP İl Başkanlığı binasına gelerek katıldığını anlattı.

Terörist T.S, "Hatay'dan HDP Diyarbakır il binasına geldim. Orada bir kadınla görüştüm. O kadın beni Seyrek fidanlığında bir bahçe açılışına götürdü. Burada teröristler beni gördü. Benimle görüştüler ve sonra dağa çıkarttılar. Giderken de bana 'artık bizimle kalacaksın' dediler." dedi.

Örgüte katılan 25 kişi ile Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalında 45 gün ideolojik ve silah eğitimi aldıklarını kaydeden T.S, eğitimleri "Dicle" ve "Sorej" kod adlı dağ kadrosundan iki kişinin verdiğini söyledi.

Eğitimlerin ardından 5 terörist ile Diyarbakır'ın Lice ilçe kırsalına gelerek esrar tarlalarının nöbetini tuttuklarını aktaran T.S, şöyle devam etti:

"Biz buraya esrar tarlalarını korumaya geldik. Başka bir ekip de gelip toplanan esrarları götürecekti. Sonra askerler geldi, çatışma çıktı. Biz sıkıştık. Sonra köylülere 'gelin bu ormanları yakın, bizim kaçmamıza yardımcı olun' dedik. Onlar da geldi ormanı yaktı, çatışma çıktı."

T.S, çatışma sırasında grup sorumlusu "Zeynep" kod adlı terörist ile aynı adı taşıyan diğer teröristin bölgeden kaçtığını kaydetti.