Abone Ol

Temel Karamollaoğlu yıllar sonra Aysun Kayacı ile aynı noktaya geldi

Medyafaresi.com detay haber- Temel Karamollaoğlu demokrasinin en ideal rejim olmadığını çünkü alimle cahilin eşit oya sahip olduğunu söyledi. Benzer bir açıklamayı yıllar önce Aysun Kayacı da yapmış ve çok tepki almıştı.

Temel Karamollaoğlu Aysun Kayacı ile aynı noktaya geldi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Halk TV’de gazeteci Özlem Gürses’in sorularını yanıtladı.

Karamollaoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Biz demokrasiyi en ideal çözüm olarak görmüyoruz ama mevcutların en iyisi olarak görülüyor. Hem avantaj hem de problem, alimi de cahili de bir oya sahip. Bu tam doğru mu değil ama ayrım yapmaya başladığınız zaman dengeyi nerede tutturacağınız belli olmuyor. Demokrasinin alim ile cahili ayırmaması önemli ama bunun dezavantajı da var. İktidara gelebilmek için halkın oyunun çoğunluğunun alınması gerekiyor.

Biz demokrasiyi en ideal çözüm olarak görmüyoruz ama mevcutların en iyisi olarak görülüyor. Hem avantaj hem de problem, alimi de cahili de bir oya sahip. Bu tam doğru mu değil ama ayrım yapmaya başladığınız zaman dengeyi nerede tutturacağınız belli olmuyor. Demokrasinin alim ile cahili ayırmaması önemli ama bunun dezavantajı da var. İktidara gelebilmek için halkın oyunun çoğunluğunun alınması gerekiyor."

AYSUN KAYACI NE DEMİŞTİ?

2008'de NTV'de yayınlanan "Haydi Gel Bizimle Ol" programında, Aysun Kayacı'nın tartışma sırasında söylediği sözler AKP'yi kızdırmıştı.

İşte o tartışma:

Aysun Kayacı, "Ben vergi veriyorum niye vergisini vermeyen, çok özür dilerim herkes üstüme gelecek ama kalıp olarak söylüyorum, 'dağdaki çoban'la benim oyum eşit mesela. Niye? Hiç vergisini vermeyen biriyle niye benim oyum eşit. O benim kadar duyarlı benim kadar sorumluluk sahibi bir şekilde yaklaşıyor mu acaba".

Müjde Ar: "O zaman en çok vergiyi veren 60 tane oy versin. Öyle şey olur mu?"

Aysun Kayacı: "Ama şu an sizin şikayet ettiğiniz şey, ayak takımının iktidara getirdiği partiden şikayet etmiyor musunuz?"

Müjde Ar, "Hiç öyle bir şey söylemedik biz. Ayak takımı diye bir şey kullanmadık biz"

Aysun Kayacı, "Gecekondu diken, sonradan belediyelerin diploma dağıtır gibi tapularını dağıttığı gecekondu dikenle, kaçak elektrik kullananla ki bu yüzbinleri buluyor Türkiye'de; vergi kaçıranla niçin benim oyum eşit acaba?"

Müjde Ar: Ben seni bir gecekonduya göndereyim iki gün yaşa, bak ben gittim oralara...

Aysun Kayacı: Benim annemin ailesi de dışarıdan geldi. Geldiklerinde onlar da şu an dışarda insanların yaptığı gibi iki tane gecekondu dikip akıllı 'köylü kurnazı' derler ya, öyle bir yöntem deneyebilirlerdi. Benim anneannem de benim annem de çok çekti.

Müjde Ar: Ama insanlar büyük şehirlere karınlarını doyurmak için geliyorlar. En fazla kaçak elektrik Güneydoğu'da kullanılıyor. Ne yapsın insanlar? Hala Adıyaman'da mağarada yaşayan insan var Aysun...

Aysun Kayacı: Doğruyu yapacaklar. Ben de çok ekonomik problem çektim. Çalışacaklar... Ben şu anda okulumun parasını da kendim ödüyorum.

Müjde Ar: Mağaraya alçıpan mı yapacak, dekoratör mü tutacak Allah aşkına.

Aysun Kayacı: Benim anneannem ne yaptıysa onu yapacak? Sonra bir siyasi parti gelip gecekonduların bilmem nesini verecek, odun verecek, kömür verecek. Ondan sonra da memleket Arabistan olacak, oldu yani...

Pınar Kür: Alıp oyu götürecek biz de burada kafamızı kaşıyacağız. Çok doğru.

Müjde Ar: Sosyal politikalar geliştirilirse bunlara gerek kalmaz.