Abone Ol

Tekne Sahiplerinin Denizdeki İhtiyaçlarına Özel Hizmet

Tamamiyle denizcilerden oluşan girişim ekibi, Yatchworks ve Hempel Boya gibi isimlerle birlikte çalışıyor. Girişimin hem Türkiye’den, hem de Avrupa’nın belirli bölgelerinden iş birliği içinde olduğu çözüm ortakları bulunuyor

Tekne Sahiplerinin Denizdeki İhtiyaçlarına Özel Hizmet

2029 şubat ayında İlhan Elibol tarafından kurulan Teknende, tekne ve deniz aracı sahiplerinin denizde yaşamsal ihtiyaçlarını ve tekne bakım ihtiyaçlarını karşılayabileceği online bir platform.

Tedarikçi çözüm ortaklarıyla birlikte çalışan girişim, tekne sahiplerinin hizmete ulaşması adına adeta bir kapı görevi görüyor. Teknende’den yararlanan kullanıcılar; yat temizliği, güverte boya işlemleri ve VIP transfer gibi birçok önemli hizmetten faydalanabiliyor.

Tabii, Teknende’nin tüm faaliyetleri tekne bakımıyla sınırlı kalmıyor. Girişim, denizde erişilebilirliği olmayan hizmetleri de tekne sahiplerine ulaştırıyor. Diyelim ki evcil hayvanınızla ilgili bir durum oldu ve veterinere ulaşmanız lazım; Teknende, iş birliği içinde olduğu partnerleriyle birlikte veterineri teknenize getirebiliyor. Sağlık ve kişisel bakım hizmetleri de sunan yerli girişim, teknenizde saçınızı kestirmeniz için kuaför de yönlendirebiliyor.

Tekne Sahiplerinin Denizdeki İhtiyaçlarına Özel Hizmet - Resim: 1

İlhan Elibol’un tekne bakım süreçlerinde şahit olduğu sorunlardan yola çıkarak ilk temellerini attığı Teknende, geçtiğimiz yıl içinde Voyage Easily ismiyle hayata geçti. İlk adımları takip eden süreçte “Teknende hayat evinden daha rahat” sloganına kavuşan girişim, ismini de Teknende.com olarak değiştirerek küçük bir yenilenme yaşadı.

Tamamiyle denizcilerden oluşan girişim ekibi, Yatchworks ve Hempel Boya gibi isimlerle birlikte çalışıyor. Girişimin hem Türkiye’den, hem de Avrupa’nın belirli bölgelerinden iş birliği içinde olduğu çözüm ortakları bulunuyor. Bu çözüm ortakları, yerli girişimin Avrupa başta olmak üzere uluslararası sulara açılmasında kilit bir rol oynuyor. Girişimin mevcut çözüm ortaklarının bir kısmı; İspanya, Yunanistan ve Ukrayna‘da konumlanıyor.

Kuruluşundan bu yana hiçbir yatırım almamış olan Teknende, Türkiye’de yaklaşık 1000 tekne sahibine ulaşmış durumda. Girişim, yıl sonuna kadar bu sayıyı 17.000’e çıkararak hizmet ağını ciddi ölçüde büyütmek istiyor.