Abone Ol

Tekin: FETÖ'yü Gürsel Tekin'le anlatabilirsiniz

Fetullah Gülen’e geçmiş olsun telefonları açan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "FETÖ’yü Gürsel Tekin’le anlatabilirsiniz. CHP’li milletvekilleriyle anlatabilirsiniz" dedi...

Tekin: FETÖ'yü Gürsel Tekin'le anlatabilirsiniz

Zaman gazetesinin 25. kuruluş yıldönümüne katılıp “Zaman Gazetesi’ni tek bir kelimeyle anlatmak gerekirse o kelime vicdandır” diyen, Fetullah Gülen’e geçmiş olsun telefonları açan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "FETÖ’yü Gürsel Tekin’le anlatabilirsiniz. CHP’li milletvekilleriyle anlatabilirsiniz" dedi.

Kocaeli Barış Gazetesi'ne konuşan Tekin, "FETÖ’yü dışarıda anlatma konusunda sizden destek aldılar mı?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Yok ya nerede… FETÖ’ydü, şuydu buydu bir sürü tantanalar yapıyorlar. FETÖ ile tavuk-yumurta ilişkisi içinde olacaksınız, sonra bu çaresizliklerde ağır bedeller ödenecek, döneceksiniz ve kimi suçlayacağınızı şaşıracaksınız. FETÖ’yü sizler Amerika’ya anlatamazsınız. Kendi yandaş gazetecilerinizle gidip Amerika’ya FETÖ’yü nasıl anlatacaksınız? FETÖ’yü Gürsel Tekin’le anlatabilirsiniz. CHP’li milletvekilleriyle anlatabilirsiniz. Bunu da kullanmıyorlarsa o zaman ben bu iktidarın aklına şaşayım."

Fethullah Gülen, kendisine geçmiş olsun diyenlere teşekkür etmek için verdiği o dönem gazete ilanı vermiş ve isim isim arayanları sıralamıştı.

Gürsel Tekin'in de yer aldığı o ilan şöyle:

Tekin ilanda yer almasıyla ilgili sorulara ise şu yanıtı vermişti:

"Hastalandığında Hocaefendiyi arayıp 'geçmiş olsun' dedim. İnsani bir görev. Annem vefat ettiğinde de sağolsun o aramıştı. Kendisine 'geçmiş olsun' diyenlere bir insaniyet gösterip teşekkür etmişse, 'Allah Hocaefendi’den razı olsun' derim."

İSTANBUL'A ADAY

Tekin daha önce iki kez vazgeçtiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için de sinyal verdi. Röportajın ilgili bölümü şöyle:

"Gürsel Tekin’in İstanbul ile ilgili hayalleri nelerdir? 

İstanbul’la ilgili 2009’da da hayallerim vardı, 2014’te de vardı ama olmadı. Bu kritik bir seçim. İstanbul 81 ilin bileşkeni olan bir il. Burayı aldığınızda Türkiye’yi almış olursunuz. Burada çok ciddi çalışmalarım var. Yeni değil, uzun yıllardır. Ha, yarın partim der ki, 'arkadaşın senden bir oy fazla alıyor' o zaman o arkadaşımın arkasında dururum. 

Yani üçüncü kez bir fedakarlık gerekirse yapacak mısınız? 

Hem de hiç tereddütsüz. Yalnız 2014’te fedakarlık yapmadım. İtirazımı yaptım, olmayacağını söyledim nihayetinde olmadı. Birincisinde fedakarlık yaptım çünkü gerçekten Sayın Genel Başkanla alabilecek durumdaydık, çok az bir oyla kaybettik. Orada da parti genel merkezinin tutumundan kaynaklı olarak bir kesimin oyunu alamadık. O oyu alabilseydik her şey değişebilirdi ama olmadı. Fakat bu dönem şunu görüyorum. Söyleyeceğim şeye Ak Partili kardeşlerim de dahildir. Seçmen İyi Parti, HDP, SP, merkez sağdaki siyasi partiler bu konuda çok ciddi bir dayanışma içindeler. Örneğin geçenlerde Hatay’a gitiğimde bir ilçe açılışı vardı. orada İyi Parti ilçe başkanı, HDP ilçe başkanı, Saadet Partisi ilçe başkanı, Demokrat Parti ilçe başkanı, CHP ilçe başkanı hepsi bir aradaydı. Dedim ki hayırlı uğurlu olsun, siz gereken ittifakı kurmuşsunuz onun için yukarıdakiler hiç zahmet etmesin. 

Bu arada dikkatimi çekti, AKP değil, Ak Parti diyorsunuz? 

Evet, seçmen Ak Partili, seçilenler AKP’li. Yani bu kadar olumsuzlukların olduğu yerde ben onlara nasıl AK diyebilirim ama seçmen AK’tır. Önceki günlerde Tuzladaydım. Çoğu Ak Partili seçmen. Garibim yememiş içmemiş başını sokacak bir ev almış. Şimdi o evleri ellerinden alıyorlar. Yahu bir gelin adamlara anlatın bari. Biz gidip anlatıyoruz. Ben buraya 2008’de, 2009’ da da gittim. Hatta sitem ettim, benden özür dileyenler oldu. 

Gürsel Tekin’in adaylığında İstanbul’u CHP kesin alabilir diyebilir misiniz?

Şöyle diyeyim; 2019’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı kim olursa olsun İstanbul’u alır. 

Bu yönde çalışmalar yapıyor musunuz? 

Elbette benim hep bir çalışmam vardı. Beş yıl önce de vardı, sekiz yıl önce de vardı, şimdi de var. Dün de var yarın da olacak. Genel Merkez kiminle alacağına inanıyorsa millet kimi istiyorsa onu aday gösterirsiniz."

(Odatv)