Abone Ol

Tecavüze uğrayan kız çocuğuna polisten prezervatif skandalı

İsveç'te bir tecavüz mağduru, olaydan sonra polis yetkililerinin yaptıklarıyla bir şok daha yaşadı.

Tecavüze uğrayan kız çocuğuna polisten prezervatif skandalı

İsveç'te bir tecavüz mağduru, olaydan sonra polis yetkililerinin talebiyle neye uğradığını şaşırdı. 18 yaşından küçük olduğu belirtilen kızın başına gelenler ülkenin gündemine oturdu.

İsveç’te yayımlanan Expressen gazetesinde yer alan habere göre, İsveç polisi son yılların en büyük skandallarından birine imza attı. Boras şehrinde yaşanan olayda, adı açıklanmayan tecavüz mağduru kız polis merkezinden bir mektup aldı.

Mektupta kızın teslim alması gereken 4 eşyası olduğu belirtilirken, bunlar arasında tecavüzcünün kullandığı prezervatif de gösterildi. Sözcü'nün haberine göre kız ve ailesi mektup sonrası neye uğradıklarını şaşırırken, babası gazeteye yaptığı açıklamada, “Mektup çok resmi bir dille düzenlenmiş ve direkt olarak kızıma yazılmıştı. Polis merkezine gelip eşyalarını teslim alması gerektiği, aksi halde bunu neden yapmadığını açıklaması isteniyordu” dedi.

İsveç televizyon ve radyolarında da yer alan ve infial yaratan olay sonrası polis yetkililerinden açıklama geldi. Boras polis şefi Tomas Jansson söz konusu olayın teknik ya da insan hatası olduğu ihtimali üzerinde durduklarını söylerken, sistemlerinde kayıtlı olan bilginin sadece çanta olarak göründüğünü içeriğine dair detay olmadığını söyledi.

Ülkenin gündemine oturan olaya neden olan polislerin belirlenmesi için soruşturma başlatıldığı öğrenildi.