Abone Ol

Tecavüz ederken kamerayla çekip...

Adana'da, Facebook'ta tanıştıkları 16 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz edip çektikleri görüntüleri internette yayınlayacakları tehdidinde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan iki kişi tutuklandı.

Tecavüz ederken kamerayla çekip...

Seyhan ilçesi Kocavezir mahallesinde meydana geldi. 16 yaşındaki Y.M. yaklaşık 6 ay önce sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan tanıştığı Halil Y. ile buluştu. İddiaya göre, Halil Y. kız çocuğuyla birlikte oldu. Bir süre sonra kız çocuğu şikayetçi olacağını söyleyince Halil Y. dini nikah kıyarak kız çocuğuyla evlendi. Bir süre sonra Halil Y. kız çocuğundan ayrıldı. Y.M. ise babasının evine döndü. Ancak kız çocuğu yine sosyal paylaşım sitesinden tanıştığı Süleyman Ö. ile Adana'da buluşup gezdi. Süleyman Ö. kız çocuğuna tacizde bulundu. Yaşı küçük olduğunu öğrenince kız çocuğunu evine geri gönderdi. Bu olaydan bir hafta sonra kız çocuğu Facebook'tan Muhammet Sami T. ve Halil A. ile tanışıp arkadaş oldu. Kız çocuğu bu kez de bu iki arkadaş ile buluşmak üzere evden ayrıldı. İki arkadaş kız çocuğu ile buluştuktan sonra bir eve gittiler. Burada Muhammet Sami T. ile Halil A. kız çocuğuna tecavüz etti. İki zanlı kız çocuğuna tecavüz ettikten sonra şikayetçi olmaması için "Bizimle birlikte olurken senin cep telefonu ile görüntünü çektik, şikayetçi olursan bu görüntüleri internete atarız, ayrıca bizim arkamızda örgüt var" diyerek tehdit etti.

Kız çocuğu önce korkup şikayetçi olmayacağını söyledi ancak eve gidince olayı ailesine anlattı. Ailede polise şikayette bulundu.

Adana Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğünde psikolog eşliğinde kız çocuğunun ifadesi alındı.

Y.M. son 6 ay içinde başından geçenleri anlatıp tek tek isim verdi. Bunun üzerine Ahlak Büro Amirliği ekipleri Halil Y, Süleyman Ö, Muhammet Sami T. ve Halil A.'yı gözaltına aldı.
Zanlılar, Y.M.'yi tanıdıklarını ancak tecavüz etmediklerini kız çocuğunun kendi rızasıyla cinsel ilişkiye girdiğini söyledi. Zanlılardan Halil Y, "Küçük yaştaki kız çocuğuyla birlikte olmaktan", Süleyman Ö. "Küçük yaştaki kız çocuğuna taciz", Muhammet Sami T. ile Halil A. ise "Kız çocuğuna tecavüz" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Muhammet Sami T. ile Halil A. tutuklanırken, diğer iki zanlı serbest kaldı.