Abone Ol

8. Ana Jet Üssü Harekat Komutanı Albay Özkan Edip Akgülay tutuklandı

Darbe girişimine yönelik soruşturmalar sürüyor. 7. Ana Jet Üs Komutanlığında görevli 8 pilot savcılığın serbest bırakılmalarına itirazı üzerine yeniden tutuklandı. Org. Akın Öztürk'ün damadı da adliyede

8. Ana Jet Üssü Harekat Komutanı Albay Özkan Edip Akgülay tutuklandı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen darbe soruşturmasında TBMM'yi bombalayan savaş uçaklarının kalktığı 8. Ana Jet Üssü Harekat Komutanı Albay Özkan Edip Akgülay tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen darbe soruşturmasında, daha önce gözaltına alınan ve adli kontrol kararı ile önce serbest bırakılan Akgülay, Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığının itirazıyla bir kez daha gözaltına alındı. Hakim karşısına çıkan Akgülay, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği kararıyla tutuklanarak Diyarbakır D Tipi cezaevine konuldu. (HABER MERKEZİ)

MALATYA'DA 8 PİLOT TUTUKLANDI

Malatya 7. Ana Jet Üs Komutanlığında daha önce gözaltına alınarak daha sonra serbest bırakılan 8 pilot, itiraz üzerine tutuklandı.

Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz 2016'da devletin ve milletin varlığını, birliğini, halkın can ile mal güvenliğini, demokrasiyi hedef alan FETÖ/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik mücadele kapsamında, İl Müftülüğüne bağlı Battalgazi, Hekimhan ve Yeşilyurt İlçelerinden 3 imam hatibin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 137 ve 138. maddeleri kapsamında görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden de bir memurun görevden uzaklaştırıldığı aktarılan açıklamada, 7. Ana Jet Üs Komutanlığında görev yapan ve daha önce gözaltına alınıp serbest bırakılan 8 pilotun da itiraz üzerine tutuklandığı ifade edildi. 

AKIN ÖZTÜRK'ÜN DAMADI ADLİYE'DE

15 Temmuz darbe girişimine liderlik yaptığı iddiasıyla tutuklanan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'ün damadı Pilot Yarbay Hakan Karakuş, Ankara'nın Kazan İlçesi'nde Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan Hava Kuvvetleri eski Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'ün damadı 141. Filo Komutanı Pilot Yarbay Hakan Karakuş ve 143. Filo'da görevli Pilot Binbaşı Mustafa Azatlı, geçen cumartesi günü özel bir operasyonla Akıncı Ana Jet Üssü Komutanlığı lojmanlarında yakalanmıştı.

Darbe girişimi gecesi Gölbaşı'nda bulunan Özel Harekat Merkezi'ni bombalamakla suçlanan Yarbay Karakuş ve yanındaki Binbaşı Azatlı, Kazan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından bugün öğlen saatlerinde Sincan Adliyesi'ne sevk edildi.

HAVA İKMAL YÜZBAŞI YALOVA'DA TUTUKLANDI

Yalova'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir yüzbaşı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, gözaltında bulunan Hava İkmal Yüzbaşı Serdar Madran'ın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen Madran, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (AA)

İZMİR'DE 23 SUBAY ADLİYEDE

İzmir'de, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 23 subay, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında, 15 Temmuz gecesi darbecilerle birlikte hareket ettikleri belirlenen, aralarında pilotların da bulunduğu 18 subay İzmir'in Çiğli İlçesi'ndeki 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda, 5 subay ise Urla'daki Menteş askeri kampında geçen cuma günü, polis tarafından gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilen subaylar arasında, 15 Temmuz Cuma gecesi darbe girişiminin başarısız olacağını anlayınca Eskişehir'e gittiği belirtilen Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ı taşıyan askeri uçağın pilotlarının da bulunduğu belirtildi. Çoğu Albay, Yarbay ve Binbaşı rütbesinde olan şüphelilerin içinde filo komutanlarının da bulunduğu kaydedildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan toplam 23 subay adliyeye sevk edildi. (DHA)

KONYA'DA 16 SUBAY ADLİYEDE

Konya'da Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrasında 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanlığı'nda gözaltına 16 rütbeli asker adliyeye sevk edildi.

15 Temmuz gecesi FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Konya 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanlığı'nda görevli rütbeli askerlerden aralarında Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timinden askerlerin de bulunduğu 16 kişi geçtiğimiz Perşembe günü gözaltına alınmıştı. Polisteki sorguları tamamlanan 16 kişi adliyeye sevk edildi.

Darbe girişiminin yaşandığı gün Konya'daki 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanlığı'ndan kalkan iki helikopterdeki 25 askerden oluşan MAK timi tarafından Moda Deniz Kulübü'ne yapılan baskında, üst düzey bir komutanın düğününde bulunan Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal ve 8 generalin kaçırıldığı iddia edilmişti. Operasyon kapsamında daha önce 3. Ana Jet Üs Komutanlığı Harekat Komutanı Kurmay Albay Mustafa Ertürk'ün aralarında bulunduğu 9 asker tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. (DHA)

OSMANİYE'DE 3'Ü ÖĞRENCİ 10 KİŞİ TUTUKLANDI

Yalova'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir yüzbaşı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Alınan bilgiye göre, gözaltında bulunan Hava İkmal Yüzbaşı Serdar Madran'ın emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen Madran, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (DHA)