Abone Ol

Süleyman Soylu ile Garo Paylan'ın PKK kavgası

Süleyman Soylu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda HDP milletvekilleri Garo Paylan ile tartıştı.

Süleyman Soylu ile Garo Paylan'ın PKK kavgası

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaHDP milletvekilleri Garo Paylan ve Nursel Aydoğan’a, “Siz KCK ve PKK ile berabersiniz.”dedi.

SOYLU: "KANDİL'İ BAŞINIZA YIKARIZ"
Partisinin ilçe başkanının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığını belirten Soylu, “15 gün işkence yapacaksın, ondan sonra buraya geleceksin. Yok öyle. Benim ilçe başkanımı 15 gün dağa çıkardın sen. Desteklediğiniz PKK’lılar işkence yaptı. Siz işkence yaptınız. Siz KCK ve PKK ile berabersiniz. Yok öyle bir şey. Başınıza yıkarız. Kandil’i de başınıza yıkarız, o teröristleri de aynı şekilde başınıza yıkarız.” diye konuştu.

PAYLAN: "BİZ MUHALEFETTEYİZ DEVLETİ YÖNETMİYORUZ"
Daha sonra HDP İstanbul Milletvekili Paylan söz istedi. Kendisinin, Selahattin Demirtaş’ın ve Bakan Soylu'nun bir siyasetçi olduğunu belirten Paylan, “Biz muhalefetteyiz, devleti yönetmiyoruz. Biz muhalefette, bu ülkenin nasıl toplumsal barışa, iç barışa ve çalışma hayatında barışa ulaşabileceğine dair katkılar sunarız. Siz sorumluluk makamındasınız, hükümetin üyesisiniz. Toplumsal barışı sağlamak sizin görevinizdir. Dediniz ki, ‘Cumhurbaşkanı, ülkenin birliği ve bütünlüğünü savunmak için orada.’ ama Cumhurbaşkanı, maalesef Abdullah Gül gibi cumhurbaşkanlığı yapmıyor. Bunu biliyorsunuz. Her gün bütün muhalefet partilerini, CHP, MHP, HDP, tahrik ediyor. Nerede toplum bütünlüğü? Tam bir yarılma var. Toplumun bütünlüğünü savunmadığı için bu kutuplaşma bu tip sonuçlara tekabül ediyor.” dedi.

Bakan Soylu’nun, HDP’ye karşı 7 Haziran'dan önce, "Orayı başınıza yıkarız." dediğini belirten Paylan, “Partimizi tehdit ettiniz. Partimizin 300 merkezi, genel merkez dahil 2,5 ay sonra yıkıldı.” şeklinde konuştu.

SOYLU: "ÇOCUKLARIMIZI ŞEHİT EDENLERİ LANETLESENE"
HDP Diyarbakır Milletvekili Aydoğan da, “Gideceksin, PKK ile savaşacaksın.” ifadelerini kullandı. Garo Paylan'ın, “Haddini bileceksin sen. Ağzın böyle bozuk işte, haddini bil. Ben bir milletvekiliyim.” sözleri üzerine Soylu, “Hiç ağzımı bozmuyorum. Ben de milletvekiliyim. Benim ilçe ve il başkanımı tehdit edeceksin, 7 yaşındaki çocukları okuldan kaçıracaksın. Sen PKK’yı lanetlesene. Lanetle. Yapamazsın. Kandil'i lanetlenese, Murat Karayılan’ı lanetlesene. Çocuklarımızı şehit edenleri lanetlesene.”ifadelerini kullandı.

Paylan, “Yıkacak mısınız başımıza? Sen hükümetsin, hadi yıksana.” dedi. AK Partisıralarından ise, “Hiç merak etmeyin, yıkacağız. Yıkacağız oraları.” sözleri yükseldi.

Bu tartışma üzerine Komisyon Başkanı Bilgiç, “Tutanakları isteyeceğim. Görüşmelere 15 dakika ara veriyorum.” dedi