Abone Ol

TBMM’de basın koridorunda COVİD-19 alarmı

Medyafaresi.com- TBMM Genel Sekreterliği, koridorda görev yapan gazetecileri Meclis Hastanesi’nde test yapmaya yönlendirdi. Gazeteciler, ilk test sonuçlarının negatif çıkmasıyla rahat bir nefes aldı. Meclis’te önlemler artırıldı.

TBMM’de basın koridorunda COVİD-19 alarmı

Medyafaresi.com -Ankara

TBMM’de tarihi basın koridorunda bulunan Çay Ocağı’nda çalışan bir personelin Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine yeni bir alarma geçildi. TBMM Genel Sekreterliği, koridorda görev yapan gazetecileri Meclis Hastanesi’nde test yapmaya yönlendirdi.

Gazeteciler, ilk test sonuçlarının negatif çıkmasıyla rahat bir nefes aldı. Meclis’te önlemler artırıldı.  TBMM Başkanı Mustafa Şentop, önceki gün katıldığı TV programında, kampüste bugüne kadar 10 pozitif vaka olduğunu açıklamıştı.

Şentop, "Bu arkadaşlarla temas halinde bulunan, bu ihtimal dahilinde olan bütün personele bir haftaya yaklaşan sürede iki günde bir testler yapıyoruz. En son bugün sabah itibarıyla 420 kişiye test yapıldı, hepsi negatif çıktı. Arkadaşlarımızın durumunu da yakından takip ediyoruz" demişti.

Dün gece dezenfektan yapıldı

Çay Ocağı’ndaki vaka nedeniyle dün gece basın koridoru dezenfekte edildi. Bu uygulamanın cima gününe kadar süreceği belirtildi. PMD, basın toplantılarının toplantı salonu yerine basın kapısı önünde yapılması talebini taraflara iletti.