Abone Ol

Tarihin İlk Tweetini Türk Kökenli İşadamı 2 Buçuk Milyon Dolara Aldı

Twitter CEO'su Jack Dorsey'in paylaştığı, Twitter tarihinin ilk tweeti, 2.5 milyon dolara satıldı.

Tarihin İlk Tweetini Türk Kökenli İşadamı 2 Buçuk Milyon Dolara Aldı

Tweeti satın alan kişinin, 'Türk kökenli' olduğunu söyleyen Endonezyalı iş insanı Sina Estavi olduğu belirtildi.
Tarihin ilk tweeti olan ve Twitter CEO'su Jack Dorsey tarafından paylaşılan tweet, bir web sitesinde açık artırmaya sunuldu. Açık artırmaya çıkarılmasının ardından, tweet için yüz binlerce dolarlık teklifler geldi.


​Tweet, cumartesi günü gerçekleştirilen satış işlemiyle 2.5 milyon dolara satıldı.Blockchain teknolojisi ile gerçekleştirilen ve 'sanal nesne satışı'nın bir örneği olan işlemde, tweeti satın alan kişinin 'Türk asıllı' olduğunu söyleyen Endonezyalı iş insanıSina Estavi olduğu bilgisi paylaşıldı.


​Satın alma işleminin duyurulmasının ardından Twitter profili birçok kez ziyaret edilen Estavi'nin, bir kullanıcının "Baba sen Türkçeyi nasıl söktün?" sorusuna "Aslen Türküm"yanıtını verdiği görüldü.

Dorsey'in 15 yıl önce attığı tarihi tweeti satın alan Estavi, kripto para alım-satım platformu olan Cryptoland'in ve Malezya merkezli Bridge Oracle'ın CEO'luğu görevini yürütüyor.

Estavi ayrıca tweetin meta verilerini ve dijital imzalı bir sertifikasını elde edecek.

Öte yandan tweet, bugüne kadar satılan en pahalı tweet olarak tarihe geçti.

Dorsey'in tweetinin, satıldıktan sonra da, alıcısı ve Twitter'ın isteği dahilinde platformda kalmaya devam edeceği belirtildi.Tarihin İlk Tweetini Türk Kökenli İşadamı 2 Buçuk Milyon Dolara Aldı - Resim: 1