Abone Ol

Takvim yayın yönetmeni Diler: İstanbul'da bir cemaat CIA karargahı oldu

Takvim gazetesi genel yayın yönetmeni Ergün Diler, bugünkü köşesinde Türkiye’deki dini bir cemaatin şu an CIA’nın merkezi konumunda olduğunu yazdı.

Takvim yayın yönetmeni Diler: İstanbul'da bir cemaat CIA karargahı oldu

Ergün Diler Fethullah Gülen cemaati dışında başka bir cemaati kastettiğini belirterek, "Dini bir akımın merkezi şu an CIA'nın bölgedeki en önemli karargahı. Akıl almaz bir şekilde operasyon için hazırlanıyorlar.

Tam 2000 SURİYELİ genç alındı, eğitildi. Günü geldiğinde kullanılmak üzere... Buranın CIA merkezi olduğunu anlayıp harekete geçtiğiniz anda dünya ayağa kalkar. Zor bir durum. Bu da kaos hesabına dahil!

Suriyeli olan gençlerin çoğu sizden habersiz LANGLEY'e götürüldü, eğitildi. İstanbul'da çoğu. Bazı merkezlerde emir bekleyenler de var. Ama CIA'nın Ortadoğu karargahı burası artık" şeklinde konuştu.

Takvim'in genel yayın yönetmeninin, hangi cemaati kastettiği bilinmiyor.

İŞTE O YAZI;

Kirli ittifak

Amerikalı dostumun sözleriyle bugün de devam edelim.
Üzerinde çok ama çok düşünülmesi gereken bilgiler verdi. Bazı ayrıntıları yazamasam da sizlerin anlayacağını düşünüyorum.
Gerçekten Türkiye'nin dostu da düşmanı da içeride... Aklın almayacağı işler oluyor. Bir TÜRK yabancılarla el ele kol kola! Bunu bu kadar nasıl rahat yapıyorlar! Olacak iş değil ama böyle. Bunları AMERİKALI söyleyince ister istemez sıkılıyorsunuz! Üzülüyorsunuz...
Neyse...
Kaldığımız yerden devam edelim... Edelim ki; nelerin döndüğünü anlayalım...
Dini bir akımın İstanbul'daki merkezi CIA üssü oldu dediniz? Nasıl oldu bu?
Ve neden?
Pompeo göreve geldikten sonra belki inanmayacaksın ama en önemli motivasyonu bu oldu. İstanbul çok önemli. İstanbul'un merkezine CIA merkezi inşa edildi. Suriyeli gençlerin kullanıldığını söyledim. Sizin bunu bilmediğinizi de biliyorum. Ama orada büyük hazırlık var. CIA'ya çalışan, çok önemli ilişkileri olan TÜRKLER de işin içinde. Ortadoğu'nun kalbi artık orada atacak. Buralara iyi bakın.
Kontrol sizde olsun. Bu kadar rahat çalışma imkanı bulunması akıl alır gibi değil. İleride başınızın ağrımasını istemiyorsanız şimdiden önleminizi alın...
Neden dini bir kisve altında geliyorlar?
Gülen ile bunu o kadar iyi yaptılar ki neden vazgeçsinler! EN güzel yol bu! DİN ADAMI ! DİNİ AKIMLAR !

Gördüğün gibi sizin haberiniz yok ve orada bir yoğunlaşmanız söz konusu değil. Demek ki CIA doğru yapıyor!
CIA 'ya yakın çok isim var mı buralarda?
Olmaz mı! 15 Temmuz gecesini çok iyi araştırın. İstanbul ve Ankara'daki ABD temsilciliklerine kimlerin girdiğine bakın... Zor değil bunları bulmak.
Tabii sadece konsolosluk ya da büyükelçilik binası değildi SIĞINAK olarak kullanılan!

CIA'nın ÖZEL EVLERİ var! Güvenli ve bilinmeyen.
Buralar inan doldu taştı.
Aklına gelen gelmeyen çok kişi buralarda sabahı bekledi.
İktidardan da muhalefetten de çok isim buralardaydı.
Hepsi bizimkilerin ağzının içine bakıyordu! Ne yapacaklarını, nasıl adım atacaklarını sordular. DAR BENİN BAŞARILI YA DA BAŞARI SIZ olma ihtimaline karşı iki seçenek üzerinde duruldu! Ne yapmaları gerektiği konusunda bilgi verildi.

Saatlerce. Konu anlaşıldıktan sonra hepsi evlerine döndü. Bak görürsün kimlerin olduğunu...
Bizim buralar karışık ama sizin de çok rahat olmadığınız ortada! Nedir durum?
Trump göreve geldikten sonra düğmeye bastı. Bastırıldı! Beyaz Saray'dan başlayan bir temizlik rüzgarı esti. GİZLİ SER VİS hallaç pamuğu gibi atıldı. Her yerde temizlik yapıldı.

Büyük tasfiye yaşandı. Oysa bizde bir 15 TEMMUZ yaşanmamıştı.
Aynı şekilde PENTAGON'da büyük operasyon yapıldı. Çok kişi görevden uzaklaştırıldı. Sizde bazı şeyler yavaş gidiyor. Bunu bitirmeniz elzem. Yarım bırakırsanız ileride başınız yine derde girer!

Bizdeki durum oradan nasıl görünüyor?
Bir mücadele var! Ama sanki her adımı sağlıklı değil.
Nasıl yani?
Gülen'le içiçe geçmiş işadamlarını bilmek ve bulmak zor değil. Gülenci görünmeyip tamamen yanlarında duranları da... Dostum, orada yaşayan 50 büyük işadamının da 15 TEMMUZ KALKIŞMASINDAN haberi vardı.

Emin misiniz bundan?
Elbette! Basit! 50 önemli işadamının 45'i o akşam evlerinde değildi!
İsimleri biliyorsun! Bak bakalım hangisini evinde bulacaksın! Zor değil.
Hiçbiri evinde değildi. Bilgi verildi, herkes güvenli yerlere sığındı! Ve bu adamların hiçbiri kendi ülkesine güvenmiyor. Hepsi gidip AMERİKAN BAYRAĞININ altına girdi. Ben de sen de böyle bir şey yapmayız.
Bir başka devletin bayrağının altına girmeyiz. Ama bu adamlar başka!
CIA açık şekilde uyardı, bunlar da gereken adımları attı ve ortadan kayboldular! Eğer paranız varsa birinin sizi koruması gerekir! Türkiye'deki 50 önemli işadamının 45'ini CIA korumakta! CIA'nın emirlerini uygulayanlar da yaşamlarını uzatıyor.
Olay bu!

Başka ayrıntı verebilir misin?
Tabii ki veririm...
Evet!
Ankara'nın bu işadamlarını iyi takip etmediğini biliyorum. Yanlış!
Kesinlikle enselerinde olmak gerekir.
İstanbul'a uzun zamandır gelmiyorum.
Ama ASYA tarafındaki birkaç yalıda bu adamlar sık sık bir araya geliyor.
Hepsinin, her toplantının temel konusu "ERDOĞAN'DAN NASIL KURTULACAĞIZ..." Aralarına bazen başka isimleri de alıyorlar. Ama gündem hep aynı. Erdoğan'ı görünce saygıda kusur etmeyen bu isimler dışarısı ile işbirliği içinde. Ve Erdoğanlı bir Türkiye istemiyorlar. Bunu ben biliyorum, sizin de bilmeniz gerekir...
Daha önce OBAMA 'ya yakın olan bu isimler şimdi TRUMP'a yaklaşmak için araya olmadık isimleri koyuyorlar.
Türkiye'nin zor durumda olduğunu söyleyip yardım istiyorlar. Bizim burada herkes güçlü bir AMERİKA ister!
Sizin orası inanılır gibi değil. Kimse güçlü TÜRKİYE istemiyor. Herkes "Ben güçlü olayım!" derdinde...
Tabii hala anlamamak için ısrar ettiğiniz çok konu var!

Ee anlatın o zaman!
İşadamları konusu çok önemli. Bunu anlamadan yürüyemezsiniz. Ayakta kalamazsınız! Şansınız çok az...
Açar mısınız biraz?
15 Temmuz sonrasına iyi bakılmalı.
Asıl konuyu gözden kaçırıyorsunuz.
Üzerinde durulması gerekenin değil durulmaması gerekenlerin üzerinde yoğunlaşıyorsunuz...
Mesela?
Eğer 15 Temmuz darbesi başarılı olsaydı TÜRKİYE, Doğu ve Güneydoğu'daki 11 ilini kaybedecekti...
Nasıl yani?
Evet! Eğer 15 Temmuz düşünüldüğü gibi başarılı olsaydı 11 şehir sizden koparılacaktı... Asya tarafında sık sık buluşan en önemli 50 işadamının 45'inin oralarda yatırımı hiç yok!

Sence bunun derin bir anlamı yok mu!
Var olduğunu biliyorsun! Onlar da CIA tarafından bilgilendiriliyor. Ülkenizin DOĞU'sunda yoklar! Şimdi darbe başarısız olunca plağın diğer yüzü devrede! Kuzey Irak üzerinden rüzgar başlatacaklar. İçerisini karıştırıp 15 Temmuz'da koparamadıkları 11 şehri almak isteyecekler. Hazırlıklar bunun için! Yollanan silahlar bunun için...

Silah yardımı sürecek değil mi?
Sen de biliyorsun ki bu iş Trump'ı aşar! Pentagon BANNON'un sözünü dinler. YPG'ye silah yardımını başlatan Bannon'du! Obama bunu engellemeye çalıştı ama Bannon dışarıda olan biri olarak bile BAŞKAN'ı aştı. Silahlar gitmeye devam etti. Yine gidecek... Ve bir şey daha var ki bu da önemli...

Nedir o?
15 Temmuz başarılı olsaydı silah yardımı alan ve giderek güçlenen YPG içeride kimsenin birbirini duymak istemediği ve kaosun yaşandığı ortamda hedeflenen 12 şehre baskın düzenleyip almayı isteyecekti. İŞGAL yani... Eğer başarı gelseydi YPG hiç olmadığı kadar hızla hareket edip hedeflenen yerleri ele geçirecekti.
Arkadaki aklın kim olduğunu söylememe gerek yok sanırım...
Peki başka ne var dikkat edilmesi gereken?
Çok fazla girmek istemem ama bir tehlike daha var sizler için!

Nasıl bir tehlike?
Bazı işadamlarının da siyasetçilerin de işin içinde olduğu bir AKIM oluşturulmak isteniyor. Çok yoğun bir trafik var. İçeride dışarıda. İsimlere şimdilik girmeyelim. Ama Erdoğan'ı zayıflatmak için, tasfiye etmek için bir gizli koalisyonla karşı karşıya olduğunuzu bilin... Yalılarda ne konuşuluyor sanıyorsun!
Bir örnek verseniz?
...... ......... isimli kişi Gülen'e en son mesaj gönderdi.
Çok mesaj gönderen var!
Şaşırmadım yani!
Öyle değil. Bu mesaj farklıydı.
Yollanan mesajda "1 milyar dolar benden! Ne yapacaksanız bir an önce yapın! Bizi ve ülkeyi Erdoğan'dan kurtarın. Daha fazla dayanamayacağız... Benim gibi düşünen çok isim var! Para sorun değil..." diyordu
Pensilvanya'dan yardım istendi yani? Açık açık!
Elbette ne sanıyorsun!
Pensilvanya'da ve etrafında kimler kimlerle görüşüyor bilmelisiniz! Çok şey var burada! İçerideki durum bu!
Parasıyla kendi devletine savaş açan insanlarla yaşıyorsunuz! Unutma! Siz de buraya bu kadar bağlı isim olmasa operasyonlar bu kadar rahat yürümez!
Kimse gelip İSTANBUL'un göbeğine CIA merkezi inşa edemez!

NOT: Dostum tahmin edeceğiniz gibi herkesin ismini verdi. Ama yazmam doğru değil. Üzüldüğümü de belirtmek istiyorum. "Bu kadar da olur mu?" sorusunun bende karşılığı yok! İstanbul'da kimlerle yan yanayız inan bilmiyoruz!
Burası Türkiye. İşimiz kolay değil ama zor da değil.
Çözeceğiz...

Ergün Diler / Takvim
.