Abone Ol

Tahsil edilen Doğalgaz faturalar iade edilecek

Konutlarda bir ay ücretsiz doğal gaz kararı yürürlüğe girdi. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz bedava doğal gaz kararına ilişkin, "Dağıtım şirketleri ile görüştük gerekli yazıyı gönderdik. Kesinlikle hiçbir tüketicimizin hakkı zayi olmayacak. Tahsil edilen faturalar varsa iptal edilecek ve vatandaşlarımıza iade edilecek" açıklamasında bulundu.

Tahsil edilen Doğalgaz faturalar iade edilecek

Dağıtım şirketlerinden doğal gaz temin eden konut, ibadethane ve cemevi abonelerinden 1 ay boyunca ücret alınmaması ile 25 metreküpe denk gelen bedelin 1 yıl boyunca ücretsiz olmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı.

 

200 TL'ye kadar Hoş Geldin Bonusu kazanın.Milli PiyangoKayıt Ol


  
by Taboola 


Doğal gaz faturasına indirim kararı Resmi Gazete’de: Bir yılda tam 1.800 TL
Kararın ardından açıklamada bulunan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, "Bedava doğal gaz ve akabinde yapılacak indirim ile ilgili vatandaşlarımızın herhangi bir tereddüdü olmasın. Usul ve esasları belirledik. Dağıtım şirketleri ile görüştük gerekli yazıyı gönderdik. Kesinlikle hiçbir tüketicimizin hakkı zayi olmayacak. Tahsil edilen faturalar varsa iptal edilecek ve vatandaşlarımıza iade edilecek. Ön ödemeli sayaç kullanıcıları da uygulamadan yararlanacak. Bir aylık tüketimi tespit edilecek ve akabindeki ay o miktarda doğal gaz vatandaşımızın kartına ücretsiz yüklenecek" dedi.

BOTAŞ HAZIRDA BEKLİYOR"
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de, yerli gazı karada yakma işleminin ardından çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini vurgulayarak, "Yaklaşık 2-3 haftalık bir işimiz kalmıştı. O da mayısın ilk yarısına denk geliyor. Önümüzdeki günlerde yerli gazımızı sisteme vermiş olacağız. BOTAŞ o bölgede doğal gaz ölçüm istasyonunu çok önceden tamamlamıştı. Sakarya Gaz Sahası Kara İşleme Tesisi'nde işlem bittikten sonra direkt olarak ulusal sisteme vermek için BOTAŞ hazırda bekliyor." ifadelerini kullandı.