Abone Ol

Suriye ile Barış Süreci: Esad Davet Etti, Doğu Perinçek ve Ethem Sancak Şam'a Gidiyor

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in sahibi olduğu Ulusal Kanal'da açıklama yapan parti genel sekreteri Özgür Bursalı, Genel Başkan Doğu Perinçek öncülüğündeki heyetin Şam’a giderek Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la görüşeceği duyuruldu.

Suriye ile Barış Süreci: Esad Davet Etti, Doğu Perinçek ve Ethem Sancak Şam'a Gidiyor

Bursalı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Önümüzdeki 10-15 gün içerisinde parti heyetimiz Genel Başkanımız Sayın Doğu Perinçek başkanlığında Suriye’yi ziyaret edecek ve Sayın Beşar Esad ile görüşecek. Heyetimizde Ethem Sancak ve yine partimizden yetkililer, önemli isimler de yer alacak. Ayrıntılı takvimi önümüzdeki günlerde açıklayacağız.”

AKP’DEN İSTİFA EDEREK VATAN PARTİSİ’NE GEÇMİŞTİ

İş insanı Ethem Sancak, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde düzenlenen ‘Türkiye’nin güvenliği ve NATO’ konferansında yaptığı konuşmada  AKP’nin kuruluşuyla ilgili “Biz Amerika'nın desteğiyle iktidara geldik” demesinin ardından AKP’den kesin ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti. Sancak, kararı öğrenmesinin ardından partisinden istifa etmişti. Sancak 2 Ağustos’ta Vatan Partisi’ne katılmıştı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan Recep Tayyip Erdoğan, Soçi'deki görüşme sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada Suriye’de yaşanan çatışma ortamıyla ilgili görüştüğü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “Mümkün olduğunca bunları, rejimle birlikte çözme yolunu tercih ederseniz çok daha isabetli olur” yaklaşımında olduğunu söylemişti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da, Ankara'da düzenlenen 13. Büyükelçiler Konferansı'nın kapanışında “Muhalefet ile Suriye'deki rejimi bizim bir şekilde anlaştırmamız lazım. Aksi takdirde kalıcı bir barış olmaz” demişti.