Abone Ol

Diyarbakır, Sur, Cizre'de son durum..

DİYARBAKIR'ın Sur İlçesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada 2 polis yaralandı. Cizre ile Silopi ilçelerinde öğretmenlere SMS ile mesaj gelince, çok sayıda öğretmen ilçeleri terk etmeye başladı.

Diyarbakır, Sur, Cizre'de son durum..

Sur İlçesi'nde 6 mahalle ve bir caddede, 2 Aralık'ta ilan edilen ve 9 Aralık perşembe günü saat 23.00'da sona eren ancak 17 saat sonra cuma günü saat 16.00'dan yeniden uygulanmaya başlanan sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Sur İlçesi'nde hendek ve barikat oluşturan PKK'lılara yönelik operasyonlar kapsamında güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında zaman zaman çatışma çıkıyor. Bugün öğle saatlerinde çıkan çatışmada 2 polis memuru yaralandı. Yaralı polisler ambulanslarla kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alındı.

OPERASYONA ASKER DESTEĞİ
Bu arada Sur İlçesi'nde sokağa çıkma yasağının uygulandığı bölgelere, Özel Harekat polislerinin operasyonlarına destek için Jandarma Özel Harekat ekipleri bu sabah saatlerinden itibaren zırhlı kirpi ve paletli araçlarla girdi.
Jandarma ekipleri de operasyona katılırken, tarihi Diyarbakır Surları'nın etrafında bulunan Hevsel Bahçeleri bölgesinde çok sayıda askeri araç konuşlandırıldı.
Sur İlçesi'nde operasyonlar devam ederken sık sık silah ve patlama sesleri duyuluyor.

CİZRE VE SİLOPİ

Şırnak’ın Cizre ile Silopi ilçelerinde öğretmenlere SMS ile ’hizmet içi eğitime’ alındıkları mesajı gelince, çok sayıda öğretmen ilçeleri terk etmeye başladı. Cizre’de otogarda yoğunluk nedeniyle araç bulamayan öğretmenler, yanlarındaki bavullarla 5 kilometre yürüyerek İpek Yolu’na çıkıp bulabildikleri araçlara bindi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bugün öğle saatlerinde öğretmenlerin cep telefonlarına MilliEğitim Müdürlükleri tarafından SMS mesajları gönderildi. Mesajlarda, 'tüm öğretmen ve yöneticilerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 14 Aralık 2015 tarihinden itibaren hizmet içi eğitim seminerine alındığı' belirtilirken, "Öğretmenlerimiz seminerlerini memleketlerinde alabilir" ifadelerine yer verildi. Olayı doğrulayan Eğitim-Sen Şırnak Şube Başkanı Serhat Uğur da uygulamayı kınadıklarını söyledi.