Abone Ol

Süleyman Soylu'nun Hiranur Vakfı Yöneticileriyle Fotoğrafı Çıktı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken imam nikahıyla evlendirmesiyle gündeme gelen İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın yöneticileriyle fotoğrafı ortaya çıktı.

Süleyman Soylu'nun Hiranur Vakfı Yöneticileriyle Fotoğrafı Çıktı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken imam nikahıyla evlendirmesiyle gündeme gelen İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın yöneticileriyle fotoğrafı ortaya çıktı. 

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Samsun’da CHP İl Başkanlığı’nda gündemi değerlendirdi. , Kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşında imam nikahıyla evlendirdiği İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın yöneticileriyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun fotoğrafının ortaya çıkmasına değinen Başarır, şu ifadeleri kullandı: 

"Mustafa Kemal Atatürk, sapkınlar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla resim çektirsin diye kurmadı Diyaneti"
"13 yaşında, 12 yaşında doğum yapan çocukları görmüşüz. O parti, bu parti benim umurumda değil. Benim gördüğüm sapık bir zihniyet. Maalesef ki gizli arazilerde kurdukları binalarda faaliyetler yürütüyorlar. Devleti bunlardan temizlemek zorundayız. Suça karışmış, bu tür pisliğe karışmış midemizi bulandıran bu cemaat ve benzeri vakıflara gereken yapılmalı. 

Laiklik, laik cumhuriyet çok önemli. Bir kez daha gördük, dinimizi geliştirecek, dinimizi öğretecek tek kurum var. Diyanet, diyaneti kim kurdu? 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkıp bu vatanı kurtaran, Cumhuriyet', kuran Mustafa Kemal Atatürk kurdu. Neden? Dini geliştirsin, dini dünyaya anlatsın diye. 6 yaşında kızını gelin veren bu tür sapkınların, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla resim çektirsin diye kurmadı Diyaneti. O yüzden geldiğimizde diyanet dinimizle ilgili, camilerle ilgili, eğer çocuklar dini öğrenmek istiyorsa, diyanete bağlı, diyanetin, devletin denetimindeki yerlerde dinini öğrenecek ve bunun önlemini alacağız. Bugün devletle iç içe geçmiş ve devletten beslenen devlete hâkim ve savcı veren, holding gibi yönetilen, kirli cemaatlere yer yok ve olmayacak." 

"Fotoroman Süleyman yine bildiğiniz gibi"
Ayrıca Başarır, sosyal medya hesabı üzerinden de şu paylaşımı yaptı:

"Hiranur Vakfı'nın fotoğraf arşivinden Süleyman Soylu çıktı! Fotoroman Süleyman yine bildiğiniz gibi…"