Abone Ol

Süleyman Soylu’dan Ekrem İmamoğlu’na Telefon Yanıtı: 40 Arama Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün kendisine "Bakan Bey’i ciddiye alma zamanı çoktan geçmiştir" diyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yanıt verdi.

Süleyman Soylu’dan Ekrem İmamoğlu’na Telefon Yanıtı: 40 Arama Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki “telefon” polemiği sürüyor.

Süleyman Soylu, “Bir süre önce İmamoğlu saygılarını sunarak beni arayıp yardım istedi” dedi. Ekrem İmamoğlu, ise bu iddiayı yalanlayarak, “Bunu ispat edersen ben, edemezsen sen istifa etmelisin” demişti.

Ekrem İmamoğlu bugün düzenlediği basın toplantısında “Bakan Bey'i ciddiye alma zamanı çoktan geçmiştir. Artık Sayın Bakan'ın ne şapkası ne tavşanı vardır” dedi. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra canlı yayında konuşan Süleyman Soylu, şunları söyledi:

“BİRÇOK BELEDİYE BAŞKANI BENİMLE GÖRÜŞÜR”

– Yavuz hırsız ev sahibini bastırır. Ben bu arkadaşın niçin benimle görüştüğünü saklanması gerektiğini bilmiyorum. Birçok belediye başkanı benimle görüşür. İnsani açıdan da görüşmemiz olabilir. Önce ben görüşmedim deyip sonra bir ya da iki demesi… İBB Başkanı yalan kodu içine girmiş, doğrudan uzaklaşmış.

“11’İNİ BEN ARAMIŞIM”

– Ben İçişleri Bakanı’yım beni arayanların tüm kayıtları vardır. Bazı cep telefonlarında kayıt alınıyor ben bunu yapmam, doğru da değildir. Bugüne kadar 40 arama yapılmış. 20 tanesinde görüşme yapılmış. Bunların kayıtları var. 29 tanesini karşı taraf, 11’ini ben aramışım.

“İKİ KERE YÜZ YÜZE GÖRÜŞTÜK”

Peki niye yalan söyleme gereği duyuyorsunuz. İki kere de yüz yüze görüşülmüş. Biri Adalar’da, elektrikli araç konusu. İkincisi ise afet il toplantısı oldu.

SİNAN ATEŞ SUİKASTI


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 30 Aralık’ta eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş’in Ankara’da suikasta uğramasıyla ilgili şunları söyledi:

– Soruşturma, Ankara Başsavcılığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. Tetiği çekenden başka bir kişi daha aranıyor. Üç kişi arıyorduk, iki kişiye düştü. Sosyal medya dedikoduları ve tezviratlarıyla adım atmak soruşturmayı selamete getirmez.

– Buradan siyaset üretmeye çalışmak soruşturmayı selamete getirmez. Araştırmalar, soruşturmalar, kamuoyu bilgilendirilerek devam edecektir.

Cinayeti soruşturması kapsamında gözaltına alınan üç kişi dün “tasarlayarak öldürme” suçundan tutuklanmıştı.