Abone Ol

Süleyman Soylu: Telefonuma gelen mesajlara bakmak için 10 kişi çalışıyor!

Medyafaresi.com Özel Haber- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kanal D'de yayınlanan ‘Neler Oluyor Hayatta’ adlı magazin programına katıldı. Soylu programda bir gününün nasıl geçirdiğini anlattı.

Soylu: Telefonuma gelen mesajlara bakmak için 10 kişi çalışıyor

Derya Özkök- Medyafaresi.com özel haber

Sunuculuğunu Hakan Ural ve Nur Tuğba Namlı'nın yaptığı Kanal D'de yayınlanan 'Neler Oluyor Hayatta' programına konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir gününü nasıl geçirdiğini anlattı.

Normal yatma saatinin gece iki olduğunu söyleyen Soylu, ''Benim telefonuma günde 600 mesaj geliyor. Türkiye'nin her tarafından 600 -700 telefon geliyor. Bunların bir kısmının acil karşılanması gerekiyor. Valilerimizden, emniyet müdürlerimizden jandarma komutanlarımızdan.

1400- 1500'e yakın whatsapp mesajı geliyor ve ben bunların hepsini görmek zorundayım. Türkiye'nin her yerinde neler oluyor, nasıl oluyor, arkadaşlarımız hangi operasyonları yürütüyorlar bilmek zorundayım'' dedi.

Günde en az 20- 30 kriz yönetiyoruz

Soylu, ''bizim günlük toplantılarımız var. Bunların hepsi peşi sıra toplantılar. Biz günde en az 20- 30 kriz yönetiriz. Bir olay çıkmıştır ve  bunun yönetilmesi ve karar verilmesi lazımdır. Yine günde  en az 10-15 tane yanlış haber ile uğraşıyoruz. Toplumu yanlış bilgilendiren haber kaynakları yalanlayacak ve topluma doğru bilgiyi verecek bilgi transeferleri yapmaya çalışıyoruz.

Özellikle şehit ailelerimiz ve gazilerimiz önceliğimizdir. Bunların acil meseleleri varsa onları asla atlamayız. Onlarla ilgili sorunlara hemen müdahale ederiz.

Telefonum için 10 kişi çalışıyor

Yoğun ve tempolu gün geçirdiğini söyleyen Soylu, sadece benim telefonlarıma bakan ve bana gelen taleplere bakan 10 arkadaş çalışıyor. Ve onların bir tek işleri var. telefonlara cevap verebilmek, taleplere cevap verebilmek. Hasta varsa, acil bir durum varsa yerine getirebilmektir. Bu bende uzun yıllardır böyle devam ediyor.

Bizim bir özelliğimiz daha var; benim aldığım telefon 1994 yılında sonuda 94 zaten. 26 yıldır telefonumu değiştimedim. bugün 2020 ve hala aynı telefonu kullanıyorum.

Tabiiki bunun bir sebebi var. yıllar önce, tanıdığım bir insanın 40 yılda bir başına bir iş gelirde beni ararda bize ulaşamaz. ben bunu bir sorumluluk olarak görüyorum'' dedi.

İşte Soylu'nun o konuşması:

Medyafaresi.com